utaja od skoro 3 milijuna kuna / Nevenka Bečić negira optužbe: 'Sve je to politička namještaljka'

Da je Nevenka Bečić na račun tvrtke kupila bratu Željku Kerumu jahtu Joke za privatne svrhe i tako utajila porez od 2 milijuna i 900 tisuća kuna, Porezna uprava posumnjala je još prije četiri godine. Tada su protiv nje i podnijeli kaznenu prijavu, no Županijski sud u Splitu tek je sada odlučio istragu i pokrenuti. Sve je to za sestru bivšeg splitskog gradonačelnika politička farsa.

15.3.2014.
20:14
VOYO logo

Je li Željko Kerum plaćao najam svojoj tvrtki da bi mogao privatno uživati na jahti Joke ili ne?
Tim se pitanjem bavi Županijski sud u Splitu, a istražuju Kerumovu sestru Nevenku zbog sumnje da je utajila porez od 2 milijuna i 900 tisuća kuna.

"Jahta koja je bila u vlasništvu društva Kerum je iznajmljivana svima koji su bili zainteresirani, kako pravnim tako i fizičkim osobama pa je između ostalog bila iznajmljivana i Željku Kerumu. Imam fakture za to", kaže Nevenka Bečić.

U to su posumanjli poreznici - još prije četiri godine. Njega to tada nije zabrinjavalo.

"U ovom trenutku svatko u Hrvatskoj tko ima brod, on je praktički pod istragom. Znači provest će se par tisuća kaznenih progona", rekao je tada Željko Kerum.

Ipak, kaznenu prijavu dobila je Nevenka Bečić, kao šefica bratove tvrtke. Iako je Županijski sud tada odustao od pokretanje istrage, Vrhovni sud sve je vratio na ponovno odlučivanje.

"Ovo je žalosno i sramotno, ne za mene, ja sam mirna jer sam časno i pošteno radila, nego za Poreznu upravu RH. Pozadina je da je 2009. Željko Kerum ušao na političko polje i na to polje povukao i mene Nevenku Bečić i ovo je tada bilo zbog političkih razloga podneseno", kaže Bečić.

A iza političkog djelovanja brace i seke, kako su se sami nazivali, stajalo je poslovno carstvo koje je krasila i 32,5 metra dugačka jahta Joke. Kerum ju je nazvao po sinu Jošku. Vrijedna 10 milijuna eura, iznajmljivala se za 100 tisuća eura na tjedan. Jahta je prije dvije godine prodana umirovljenom generalu Ivanu Čermaku, no sumnja da je Nevenka pogodovala bratu je ostala.

"To je bezveze, puno bitnijih i značajnijih stvari ima od toga. To je nebitna stvar. Radite usrani posao, to možete reći da sam ja rekao, i usrano će završit svi oni koji rade protiv ljudi, naroda i protiv domovine i svega ostalog", komentirao je cijeli slučaj Željko Kerum.

Je li seka pogodovala bratu - nisu sigurni ni Splićani. "Vjerojatno je, kome će ako neće bratu", "U ovoj državi više ništa nije čudno naročito za one koji imaju puno novaca čudno je da se uopće pokrenulo to je čudno", neki su od komentara Splićana.

Čudno je i zašto Sud prvo zaključuje da nema osnova za istragu, a nakon 4četiri godine - istragu ipak pokreće.








Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo