sjednica vlade / 'Zaposlit ćemo 1.050 branitelja ove godine'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Iako se sjednice Vlade inače održavaju četvrtkom u deset sati, Milanović ju je po povratku iz Australije sazvao dan ranije.

19.3.2014.
12:02
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović održat će konferenciju za medije po završetku današnje sjednice Vlade, koja počinje u podne.

Iako se sjednice Vlade inače održavaju četvrtkom u deset sati, premijer Zoran Milanović ju je po povratku iz Australije sazvao dan ranije.  

Pretrpan dnevni red Vlade

Današnja sjednica Vlade započela je predstavljanjem nacrta prijedloga zakona o izmjenama Zakona o transparentnosti tokova javnih sredstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar financija Slavko Linić pojasnio je kako poduzetnici s posebnim ovlastima, kao javni prijevoznici, moraju voditi posebne evidencije jer je to bitno za odnose prema cijenama javnih usluga.

Humanitarnim razminiranjem u 2014. planirano je razminirati milijun metara kvadratnih minsko sumnjivih područja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Zaposlit ćemo 1.050 branitelja ove godine'

Ministar branitelja Predrag Matić prezentirao je prijedlog programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja za razdoblje od 2014. do 2017. godine.

Istaknuo je kako je riječ o nastavku dosadašnje prakse, no povećeni su iznosi potpora, a poslodavci mogu ostvariti određene povlastice zapošljavanjem djece poginulih branitelja.

Ovaj program će funkcionirati kroz šest mjera, a za njega će se u 2014. godini izdvojiti 19 milijuna kuna.

"Zaposlit ćemo 1.050 branitelja ove godine", zaključio je Matić.

Naknada za straživanje i eksploataciju ugljikovodika

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak predstavio je prijedlog uredbe o naknadi za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je najavio kako će se naknada sastojati od dvije grupe. Naime, od 10 posto tržišne vrijednosti ugljikovodika 30 posto će ići lokalnoj samoupravi, 20 posto regionalnoj, a 50 državi. U prvom tjednu travnja ići će natječaj za ispitivanje polja nafte i plina u Jadranu.

Ministar Ivan Vrdoljak, govoreći o prijedlogu odluke o utvrđivanju plaće predsjednika i članova Uprave Agencije za ugljikovodike, istaknuo je kako njihove plaće ne bi smjele biti veće od plaća zamjenika ministara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nacionalni dan Nikole Tesle

Jovanović je pozvao kolege ministre da se podrži prijedlog Mirele Holy, Davora Bernardića i Damira Kajina da se proglasi Nacionalni dan Nikole Tesle.

Zahvalila se djelatnicima

Što se tiče prijedloga zaključka u vezi s potpisivanjem Kolektivnog ugovora za djelatnost socijalne skrbi, ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić se zahvalila djelatnicima socijalne skrbi i njihovom sindikatu te je napomenula da su uskladili troškove prijevoza, jubilarnih nagrada i dnevnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sredstva za arbitražu između Slovenije i Hrvatske

Ministarstvo financija odobrilo je sredstva iz proračunskih zaliha za arbitražu između Slovenije i Hrvatske. Državni proračun će se 'olakšati' za 183.000 dolara za troškove kartografa i 800.000 funti za troškove odvjetničkih ureda, odnosno ukupno više od 8 milijuna kuna.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo