komentar šefa hdz-a / 'Tko još uopće sluša Jovanovića i po čemu je on relevantan čimbenik?'

Tomislav Karamarko ponovno zaziva prijevremene parlamentarne izbore. Ovaj put predlaže da se zbog ušteda održe kada i predsjednički. Šefu oporbe dan je uvredama na zidu središnjice začinila grupa Anonimus Hravstka, dok je glavnog tajnika HDZ-a ponovno morao braniti od napada da je plagijator.

23.3.2014.
18:03
VOYO logo

Na proslavi 24 godine od osnivanja riječkog HDZ-a, predsjednik Tomislav Karamarko demantirao je danas da će kazniti europarlamentarca Davora Stiera niskim pozicioniranjem na izbornoj listi za europske izbore, kao što je Milanović kaznio Piculu zbog toga što je bio dobar sa Stierom.

"Mi smo kreirali listu, imamo listu, manje više imena su poznata i objavit ćemo je ovih dana. Nekakvo kažnjavanje je apsurdno, čujem svakakve teorije oko toga koje su netočne, moram ih demantirati. Ako nekog stavite na listu, a izvjesno je da će gospodin Stier biti na listi dobro pozicioniran, da bude dakle hrvatski zastupnik u EU, to nije nikakvo kažnjavanje. Mislim da je to nagrada i to mogu samo odabrani", rekao je Karamarko.

Na pitanje medija na kojem mjestu će Stier biti pozicioniran, šef HDZ-a je rekao:"Vidjeli ste kakva će biti logika, prva četiri mjesta su HDZ, peto je HSS, šesto HSP, sedmo HDZ. Ja vjerujem, pošto je to kvalitetna i pobjednička lista, siguran sam da će Stier biti visoko pozicioniran."

Karamarko je rekao i kako očekuje da će HDZ na ovogodišnjim izborima ponoviti prošlogodišnje rezultate.

"Očekujem najmanje šest mandata, a vjerujem da će biti više", rekao je Karamarko.

Mediji su upitali Karamarka i za komentar na išaranu središnjicu HDZ-a.

"Što ću komentirati vandalizam. Kakva poruka, očito su pogriješili vrata na koja će napisati mafija. Mi smo svoju katarzu prošli što se tiče kriminala i korupcije u stranci, sad su ovi na radu. Vjerojatno je bio mrak pa taj koji je pisao nije pogodio adresu", rekao je Karamarko.

Upitan hoće li inzistirati na raspisivanje prijevremenih parlamentarnih izbora ukoliko HDZ dobije na europskim izborima, predsjednik HDZ-a je rekao kako bi ti izbori trebali biti što prije.

"Mislite kad dobijemo izbore, mislite nakon 25.5.? Vidjet ćemo hoćemo li inzistirati, mi bismo voljeli da budu što prije jer je situacija doista prestrašna. Vlada svakim danom iskazuje da nema inicijativu, da nema ideju, svađalački su raspoloženi, polemički su raspoloženi i nikako konstruktivno. Nema tu pravog posla, rekao bih. Veliki je broj nezaposlenih, veliki broj malih i srednjih firmi se zatvara, gube se radna mjesta. Doista evo, mi ćemo predložiti pa kad budu predsjednički izbori neka budu i parlamentarni, ajmo malo uštedjeti nekakav novac", rekao je Karamarko.

Mediji su ga upitali i za komentar na status ministra Željka Jovanovića na Facebooku, gdje je Milijana Brkića nazvao plagijatorom i lažnim pripadnikom akademske zajednice.

"Gospodin Brkić je otvorio naše obnavljanje Akademske zajednice. Gledajte, tko više gospodina Jovanovića sluša i po čemu je on uopće realevantan čimbenik po bilo čemu? On je član jedne Vlade koja će se pamtiti samo po lošim rezultatima. Ono što mogu reći je da je apsurdno da on komentira Milijana Brkića, jednog autentičnog, poštenog hrvatskog domoljuba i branitelja, i branitelja podcrtavam, to je sve što mogu reći", zaključio je Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo