OPORBA KRITIZIRA VLADU / 'Svi će izići iz države, ostat će nam samo ministar Mrsić'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Sabor zasjedanje nastavlja raspravom o Vladinom prijedlogu zakona o državnim potporama, no zastupnici nisu mogli ne komentirati vijest da u proračunu nema više financijskih sredstava za mjere aktivne politike zapošljavanja.

27.3.2014.
7:37
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Proračun za aktivne mjere zapošljavanja srezan je za više od 30 posto - odnosno za 177 milijuna kuna i to u trenutku kada je broj nezaposlenih najveći u posljednjih 12 godina.

Mladi se više ne mogu zapošljavati za 1600 kuna, nema više potpora za stručno usavršavanje ili obrazovanje - i to do daljnjega. Ministar rada Mirando Mrsić je u RTL-u Danas pokušao objasniti što se dogodilo i koji su sljedeći koraci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na tu vijest su se danas u Saboru osvrnuli i pojedini zastupnici koji nisu bili nimalo blagi prema Vladi.

"Ukinuli su mjere za zapošljavanje mladih i što sada?! Svi će izići iz države, ostat će nam samo ministar Mrsić i ne znam, ministar Grčić, evo dajemo njih!", rekao je laburist Branko Vukšić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sabor današnje zasjedanje nastavlja raspravom o Vladinom prijedlogu zakona o državnim potporama, što se nastoji postići i uspostavljanjem jedinstvene baze podataka o državnim potporama.

Predloženim zakonom se uređuju nadležnosti državnih tijela iz područja državnih potpora i potpora male vrijednosti, politika državnih potpora, postupanja prije dodjele državnih potpora, vođenje evidencija te izvještavanje o državnim potporama i potporama male vrijednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukinuli su mjere za zapošljavanje mladih i što sad?! Svi će izići iz drzave, ostat će nam samo ministar Mrsić, i ne znam, ministar Grčić, evo dajemo njih!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo