BEZ RASPRAVE / Sabor jednoglasno skinuo imunitet Željku Sabi

Image
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

vukovarskog gradonačelnika se tereti za kazneno djelo protiv imovine pronevjerom i kazneno djelo protiv službene dužnosti poticanjem na zloporabu položaja ovlasti.

4.4.2014.
12:42
Goran Ferbezar/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski sabor danas je još jednom skinuo imunitet SDP-ovu zastupniku i vukovarskom gradonačelniku ŽeljkuSabi i time odobrio pokretanje kaznenog postupka protiv njega.

Za takvu odluku, bez rasprave, izjasnilo se svih 97 zastupnika nazočnih u sabornici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odobrenje za pokretanje kaznenog postupa zatražilo je Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru putem DORH-a.

Sabu se tereti za kazneno djelo protiv imovine pronevjerom i kazneno djelo protiv službene dužnosti poticanjem na zlouporabu položaja ovlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na teret mu se stavlja da je od srpnja 2005. do rujna 2009. dio prikupljenog novca za boravak vukovarske djece na moru zadržao za sebe. Tereti ga se i da je poticao na zloporabu ovlasti i položaja, na način da je tražio da se u komunalnoj tvrtki u Vukovaru zaposli Srđana Šijakovića, iako je znao da su sva radna mjesta popunjena.

Sabi je Sabor već jednom skinuo imunitet i to za slučaj podmićivanja vukovarskih gradskih vijećnika. To se moralo učiniti i sada, jer se skidanje imuniteta odnosi samo na ono kazneno djelo za koje je traženo odobrenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sabor se suglasio da zastupniku Denešu Šoji od 1. travnja miruje imunitet, a da ga u zastupničkim klupama zamijeni Šandor Juhas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo