SLIJEDI NOVI UDAR NA GRAĐANE? / RTL Danas ekskluzivno doznaje: Evo gdje će i kako država rezati!

Unatoč premijerovim otporima preporukama iz Bruxellesa, Vlada će ipak još rezati deficit. Ministar financija otkrio je da se priprema novo smanjenje od 0,4 posto - odnosno milijardu i tristo milijuna kuna. Zasad se zna da će dio mjera pogoditi javna poduzeća, ali ne i u kojem obliku. Donosimo ekskluzivne informacije gdje će se i kako povećati prihodi ili smanjiti rashodi!

9.4.2014.
18:33
VOYO logo

Sve je dogovoreno, Vlada će prihvatiti preporuke Europske komisije i krenuti u novi rez deficita.

"Rezat će se se milijarda i 300 milijuna - 700 milijuna na prihodima i ušteda od 600 na rashodima", poručuje ministar SlavkoLinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rez se tako penje za dodatnih 0,4 posto na traženih 2,3 posto BDP-a. To neće biti bez posljedica, jer smanjit će se potrošnja i mogućnost investicija.

"Sve to ima negativne posljedice na gospodarski rast. I to je razlog da je Vlada s projekcijama došla do nule", rekao je Linić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uži kabinet već je odobrio grubi plan novog smanjenja deficita. Neslužbeno doznajemo, da će Vlada prije svega rezati na subvencijama oko 350 milijuna kuna, a za 250 milijuna kuna smanjit će se investicije u cestogradnju.

Image
Foto: RTL
Image
Foto: RTL

Kad je riječ o prihodovnoj strani, država će pokušati popuniti blagajnu prije svega dizanjem trošarina na gorivo, oko 350 milijuna kuna, a još toliko očekuje od uvođenja naknade za mobilnu telefoniju telekomunikacijskim tvrtkama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, za očekivati je da će tvrtke koje se bave telekomunikacijama i prodajom goriva barem dio svojih novih troškova pokušati namiriti povećanjem cijena tih proizvoda svojim krajnjim korisnicima, odnosno, građanima.

Vlada bi ove mjere trebala usvojiti na sjednici idućeg tjedna, očekuje se da bi ovim potezima Bruxelles trebao biti zadovoljan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo