'Ne želimo Khana' / Radnici obranili škver: 'Ovo je velika pobjeda radništva'

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Novi stečajni upravitelj Nauta Lamjane Alain Khan jutros se pojavio pred kaljskim brodogradilištem, a oko 50 radnika dočekalo ga je na barikadi zvižducima i bakljadom.

10.4.2014.
14:21
Dino Stanin/PIXSELL
VOYO logo

Novi stečajni upravitelj Nauta Lamjane Alain Khan jutros se pojavio pred kaljskim brodogradilištem, no pedesetak radnika dočekalo ga je na barikadi zvižducima i bakljadom, nakon čega je Khan odustao od ulaska u tvrtku i vratio se u Zadar.

Iako se na mjestu događaja nalazilo nekoliko policajaca, Khan je rekao da nije tražio asistenciju policije, a na novinarsko pitanje što radi nekoliko policajaca pred ulazom u brodogradilište odgovorio je da osiguravaju prosvjed, kao i bilo koji drugi skup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnici su ga pitali kada će dobiti plaću koja im kasni, no Khan im nije odgovorio već je poručio da na miran način želi ući u brodogradilište i preuzeti poslovanje.

Pravni zastupnik SSSH Vedran Uranija izrazio je zadovoljstvo što je škver obranjen i ocijenio da je to "velika pobjeda radnika i dokaz da u Hrvatskoj ima nade za obespravljene radnike i građane".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brodogradilište Nauta Lamjana je primjer da gospodarstvo može oživjeti. Ne želimo Khana, jer gdje god je bio stečajni upravitelj tvrtke su likvidirane, a čak je i najavio da u brodogradilište dolazi jer mora namiriti vjerovnike", ustvrdio je Uranija.

Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Image
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Zahvalio je načelniku PU Zadarske Nevenu Paškalinu i Ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću što policija nije intervenirala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Situacija je bila korektna, nije bilo nasilnog ulaženja. Tražili smo odgodu ulaska Khana do odluke Visokog trgovačkog suda u vezi žalbe sindikata o smjeni bivšeg stečajnog upravitelja Ivana Rude", rekao je Uranija i pozvao Uskok da 'istraži kriminal u kaljskom brodogradilištu'.

Novog stečajnog upravitelja pedesetak radnika ne želi jer smatraju da dolazi ugasiti brodogradilište u kojem je njegov prethodnik, stečajni upravitelj Ivan Rude, ponovno pokrenuo posao i radnike vratio s burze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da ne vjeruju u njegove namjere, sindikalisti su mu rekli u utorak kada se pojavio pred blokiranim ulazom u krug kaljskog škvera.

Visokom Trgovačkom sudu već su se žalili na odluku stečajne sutkinje Ardene Bajlo o smjeni dosadašnjega stečajnoga upravitelja zbog pogrešno obračunatih putnih naloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavljuju i moguće podnošenje kaznene prijave protiv sutkinje, a branit će ulaz u brodogradilište, kako su rekli, dok god bude potrebno.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo