dogodilo se čudo / Šuker brani Linića: 'On ne može biti odgovoran za rad sisačke Porezne'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Bivši ministar financija, HDZ-ovac Ivan Šuker, stao je u obranu aktualnog šefa državnih financija Slavka Linića, kojeg je na današnjoj Vladi premijer Milanović prozvao zbog eventualnih propusta sisačke Porezne uprave prilikom procjene vrijednosti Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Sisku.

10.4.2014.
16:00
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Bivši ministar financija Ivan Šuker (HDZ) smatra da Slavko Linić ne može, kao ministar financija, biti odgovoran za eventualne propuste sisačke Porezne uprave prilikom procjene vrijednosti Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Sisku.

"Porezne uprave imaju vanjske članove komisije koji su uredno plaćeni za svoj posao, autonomni su, prema tome oni snose punu odgovornost za ono što su napisali na dokument", kazao je danas Šuker novinarima u Saboru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ti se članovi, kaže, potpisuju na dokument, a svi ti dokumenti postoje u Poreznoj upravi. "Ne vidim kako ministar može na bilo koji način znati kako rade, to su praktički upravni predmeti u jednoj ispostavi", kaže Šuker.

Ključ cijele priče je, ističe, da Porezna uprava mora biti odvojena od politike, a oni koji su proveli određeni nadzor svojim potpisom garantiraju da je to činjenično stanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zato i jesu te komisije samostalne i, od vanjskih članova, i zato jesu plaćeni, i zato što su plaćeni imaju određenu odgovornost", ističe Šuker.

Ne vidim čemu raditi "veliki glamur" od toga i neke posebne istrage, poručio je bivši ministar financija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Zoran Milanović naložio je danas Ministarstvu financija da u najkraćem roku napravi analizu je li bilo propusta u procjeni vrijednosti nekretnine za potrebe Zavoda za hitnu medicinu u Sisačko-moslavačkoj županiji, za koju DORH tvrdi da je preplaćena, a za to tereti županicu Marinu Lovrić Merzel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo