'I dalje predstavlja prijetnju' / Snažni ciklon pogodio Australiju, deseci tisuća u skloništima!

Image
Foto: Twitter

U Australiji je došlo do snažne tropske ciklone koja je uzrokovala prekid struje, a više od deset tisuća ljudi se premjestilo u sklonište.

12.4.2014.
9:53
Twitter
VOYO logo

Tropski ciklon Ita obrušio se u subotu na istočnu obalu Australije, izazvavši prekid struje i telefonskih linija kod tisuća osoba, a vlasti i dalje upozoravaju da oluja predstavlja prijetnju iako je njezin intenzitet pao.

Više desetaka tisuća stanovnika sklonilo se već u petak navečer, a dosad nisu zabilježeni ni jedna žrtva niti veća šteta. Oluja je po snazi svrstana na ljestvici na broj 4 od maksimalnih 5 po dolasku na istočnu obalu, ali je u subotu ujutro izgubila na snazi te je svrstana u tropsku oluju snage 1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Queenslanda, Campbell Newman, istaknuo je pred novinarima da je nekoliko tisuća osoba ostalo bez struje i upozorio da oluja "i dalje predstavlja prijetnju" dok se udaljuje prema jugu.

"Vrlo je utješna činjenica da zasad nije zabilježena nijedna mrtva ili ozlijeđena osoba", kazao je Newman, preporučujući stanovništvu da ipak ne izlazi ili da ostane u skloništu "dok oluja ne bude konačno gotova".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavio je sastanak kabineta zadužena za razmatranje mogućnosti uspostave prekinutih električnih i telefonskih linija što je prije moguće.

Pod prijetnjom Ite na istočnoj obali očekuju se žestoki vjetrovi i obilna kiša koji bi mogli izazvati naglu poplavu i nemirno more.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzbuna od ciklona ostaje na snazi u subotu ujutro u Port Douglasu i Cairnsu te južnije u Cardwellu, oko 1.500 kilometara od Brisbanea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo