BIVŠI ŠEF HGK STIGAO KUĆI / Pogledajte dirljiv susret Vidoševića sa suprugom i kćerima

Bivši čelnik HGK Nadan Vidošević je nešto prije 13 sati izašao iz pritvora. Prvo što je učinio kada je stigao kući u Prekrižje bio je zagrljaj sa suprugom i kćerima, a razveselili su mu se i njegovi kućni ljubimci.

12.4.2014.
11:09
VOYO logo

Nadan Vidošević je nakon pet mjeseci provedenih u Remetincu danas prije 13 sati izašao na slobodu. Prvo što je učinio kada je stigao kući u Prekrižje bio je zagrljaj sa suprugom i kćerima, a razveselili su mu se i njegovi kućni ljubimci. Potom je uslijedio obiteljski roštilj, baš kako je i rekao okupljenim novinarima pred Remetincem.

"Osjećam se sretno i uzbuđeno. Kada dođem kući, prvo ću poljubiti ženu i djecu", rekao je Vidošević nakon izlaska iz istražnog zatvora dodavši kako je smršavio 13 kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je kako se osjeća jako dobro te da je u pritvoru svaki dan pješačio dva sata, što inače nije radio.

Na pitanje kako će dokazati porijeklo svoje imovine, rekao je: "Sud je jedino mjesto gdje mogu obraniti ugled i čast. Zar mislite da ijedan pojedinac može zaustaviti lavinu pokrenutu putem medija. Jedino se na sudu mogu iznositi svoji argumenti. Porijeklo imovine mogu dokazati, a argumente ću iznijeti na sudu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za vrijedne umjetnine te stare knjige za koje se tijekom istrage otkrilo da su u njegovu vlasništvu Vidošević je kazao da "nisu grijeh". "To sve što mi govorite nije grijeh za to bi mi morali reći hvala," dodao je Vidošević.

"Kada se nađete na dnu otkrijete neke divne nove ljude koje niste poznavali. Koristim priliku pozdraviti ljude u Remetincu s jedne i druge strane brave jer sam s njima proveo neke lijepe trenutke", poručio je Vidošević dodajući da se u zatvoru nije uspio sastati s bivšim premijerom IvomSanaderom, također zatvorenim zbog korupcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Sutkinja jučer nije prihvatila prijedlog Uskoka da se Vidoševću istražni zatvor produlji za još dva mjeseca ističući da novi svjedoci koje je Uskok predložio u proširenju istrage nisu odlučni da bi na bilo koji način utjecali na postupak. Što se tiče preostalih desetak ranije predloženih svjedoka sutkinja je ustvrdila da su već trebali biti ispitani.

Nekadašnjeg dugogodišnjeg čelnika HGK-a Uskok tereti da je organizirao kriminalnu skupinu radi izvlačenja 30-ak milijuna kuna iz te ustanove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednjem proširenju istrage poduzetnika, za kojega se nakon uhićenja doznalo da je i najveći hrvatski kolekcionar umjetnina, tereti se da je Komoru, upravo nabavljajući slike, oštetio za još 265 tisuća kuna. Prema pisanju medija, Vidošević je osumnjičen i da je oštetio tvrtku Kraš koja mu je za imanje u Gorskom kotaru nabavila bager vrijedan više od 230 tisuća kuna.

Osim Vidoševića, najnoviji krug Uskokove istrage, prema tvrdnjama Jutarnjeg lista, obuhvatio je i predsjednika Udruženja hrvatskih trgovaca umjetninama DamiraGrubića, vlasnika galerije Grubić, te njegovu suprugu Jasnu MrakovčićGrubić, koje se tereti da su uz Vidoševića iz HGK izvlačili novac lažirajući kupnju umjetničkih slika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju Kraš Uskok uz Vidoševića sumnjiči i njegovu savjetnicu za nekretnine VesnuRodić te potpredsjednicu Nadzornoga odbora Kraša JadrankuIvčić, koje se brane sa slobode.

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Akcija Remorker pokrenuta je nakon što je IgorPremilovac priznao da je preko njegove češke tvrtke Remorker, u dogovoru sa ZdenkomPeternel i marketinškim stručnjakom DavoromKomeričkim, fiktivnim ugovorima izvlačio novac iz HGK i potom ga u gotovini 'opranog' vraćao u Hrvatsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidoševića je s cijelim slučajem povezao Komerički, dok Peternel po tvrdnjama svoje obrane nikada nije svjedočila protiv bivšeg šefa. Izvlačenje milijunskih iznosa iz HGK jedan je od krakova afere Remorker dok drugi krak seže u Hrvatske autoceste, koje su se također našle pod Uskokovim istragom.

Istraga je naknadno u nekoliko navrata proširivana, među ostalim i na tvrtku Piramida čiji su čelnici nedavno priznali Uskokove optužbe te su sporazumno osuđeni na uvjetne kazne ili dobrotvorni rad te novčane kazne

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo