UNIŠTENO TISUĆU KUĆA / Požar poharao grad baštine čovječanstva, četvero mrtvih!

Image
Foto: AP Images

Požar je izbio tijekom večeri u Polvori, na periferiji Valparaisa, uništivši 15 hektara eukaliptusa, pašnjaka i grmlja, po Nacionalnom uredu za izvanredna stanja. Potom se proširio na više od 40 brdašaca koji nadvisuju grad.

13.4.2014.
13:00
AP Images
VOYO logo

Najmanje četiri osobe poginule su u velikom požaru u gradu Valparaisu, na središnjoj obali Čilea, gdje je najmanje 1000 kuća uništeno, a više od 3000 osoba evakuirano, javljaju službeni izvori u nedjelju.

"Imamo četvero mrtvih, tri muškarca i jednu ženu", izjavio je ministar unutarnjih poslova Rodrigo Penailillo na radio postaji Cooperativa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čileanska predsjednica Michelle Bachelet najavila je dolazak na lice mjesta tijekom dana.

Predsjednica je brzo pokrenula plan u slučaju katastrofe, dopustivši oružanim snagama da sudjeluju u operacijama evakuacije stanovništva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Požar je izbio u subotu popodne blizu lučkog grada Valparaisa, 120 km zapadno od Santiaga. Zbog vrućina koje trenutno vladaju u regiji i jakog vjetra vatra se proširila na više od 40 brdašaca koji nadvisuju grad.

Požar, izvan nadzora i prijetnja središtu grada, uništio je najmanje 1000 kuća, a više od 3000 osoba evakuirano je, prema najnovijim podacima čileanske vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valparaiso, koji je UNESCO 2004. proglasio gradom baštinom čovječanstva, svake godine posjećuju tisuće čileanskih i stranih turista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo