temperature ispod ništice / Snijeg usred travnja: Na Biokovu šest centimetara snijega

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nakon uglavnom sunčanog i toplog ponedjeljka, građani Hrvatske su se u utorak probudili na osjetno nižim temperaturama, a na Biokovu je čak pao i snijeg.

15.4.2014.
9:36
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Na Biokovu se temperatura spustila na minus tri Celzijeva stupnja i pao je snijeg.

"Na najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri visina snijega je šest do sedam centimetara, a u nanosima moguće i do pola metra", kazao je Petar Babić dežurni tehničar– vođa smjene na odašiljaču HRT-a na Biokovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Snijeg na Biokovu polovicom travnja i nije baš uobičajen", dodao je Babić, ali znalo je biti godina kada se Biokovo zabijelilo i u svibanjskim danima.

Temperatura je desetak stupnjeva niže nego prethodnog dana. Iz Gradskog centra Osejava u Makarskoj poručuju da se na planinu ne ide automobilom bez obvezne zimske opreme, a prema vrhu Sveti Jure na biokovskoj prometnici ima i leda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pad temperatura u cijeloj zemlji

Danas će u Hrvatskoj biti umjereno i pretežno oblačno, povremeno s kišom. Glavnina kiše past će u prvome dijelu dana, uglavnom u Dalmaciji uz pljuskove i grmljavinu. U najvišem gorju Like, Zagore te u Konavlima moguć je i snijeg. Vjetar slab i umjeren, na udare ponegdje i jak sjeveroistočni i sjeverni, u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena i jaka, mjestimice i olujna bura, samo na krajnjem jugu ujutro i prijepodne još jugo i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura bit će od 7 do 13, a na Jadranu između 12 i 17 stupnjeva.

U gorju moguć snijeg

Srijeda će donijeti sunčano i vjetrovito vrijeme, ponegdje uz više oblaka i kiše, uglavnom u unutrašnjosti te na južnom Jadranu. U gorskoj Hrvatskoj iznad 700 metara moguć je i snijeg. Vjetar slab i umjeren, od sredine dana i jak sjeveroistočni i sjeverni, mjestimice s olujnim udarima. Na Jadranu umjerena i jaka, ponegdje i olujna bura s orkanskim udarima, a prema otvorenome sjeverac. Najniža jutarnja temperatura kretat će se od 1 do 7, a na Jadranu između 5 i 10. Najviša dnevna bit će od 7 do 13, a na Jadranu između 12 i 17.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo