RANIJI ODLAZAK IZ REMETINCA? / Hoće li Marina Lovrić Merzel biti puštena na slobodu?

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Nakon informacija da je pri kupnji zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Sisku sve bilo prema zakonu, odvjetnik Marine Lovrić Merzel zatražio je njezino hitno puštanje iz istražnog zatvora u Remetincu. Odluka će biti donesena danas, ali objavljena tek sutra.

15.4.2014.
13:20
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački Županijski sud danas će odlučivati o žalbi protiv odluke o istražnom zatvoru za sisačko-moslavačku županicu Marinu Lovrić Merzel, no odluka će biti objavljena tek sutra.

"Izvanraspravno vijeće danas će raspravljati o žalbi. No, odluka će biti objavljena sutra, kada se napiše i otpremi strankama", kazao je Hini glasnogovornik suda Krešimir Devčić.

Jednomjesečni istražni zatvor županici je određen 3. travnja, jer je sutkinja istrage Jadranka Mandušić zaključila da bi na slobodi mogla utjecati na svjedoke, kojih je Uskok predložio čak 106, ali i da bi mogla ponoviti kaznena djela zbog kojih je pod istragom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim velikog broja svjedoka županici u prilog ne ide ni činjenica što je i dalje na funkciji pa se opasnost od ponavljanja kaznenog djela kao razlog za istražni zatvor može navoditi sve dok ne podnese ostavku.

No, nakon što su u četvrtak zamjenik ministra financija i šefica Porezne uprave izjavili da je pri kupnji zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Sisku sve bilo prema zakonu, županičin odvjetnik nadopunio je raniju žalbu na istražni zatvor i zatražio hitno puštanje Marine Lovrić Merzel iz Remetinca.

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Zamjenik ministra financija Slavka Linića, Boris Lalovac te pomoćnica ministra i ravnateljice Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec u četvrtak su ustvrdili da je pri kupnji zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć sve bilo prema zakonu i da je sisačka Porezna uprava točno procijenila nekretninu, što su potvrdile dvije revizije.

Porezna uprava u Sisku procijenila je vrijednost sporne zgrade na 10 milijuna kuna, a Uskok tvrdi da je zgrada koju je Merzel kupila za 9,8 milijuna kuna preplaćena i to za čak 4,2 milijuna kuna.

Osim preplaćivanja zgrade SDP-ovu sisačko-moslavačku županicu Uskok sumnjiči da je šest milijuna kuna nezakonito potrošila na savjetnike, da je trošila javni novac na zabave, privatne troškove plaćala službenom karticom te raskinula dogovor o prodaji Cesta Sisak i na taj način županiju oštetila za još 200 tisuća kuna. Ukupna šteta za koju je sumnjiče veća je od 10,5 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo