sučeljavanje s tužiteljem / Pistorius se slomio nakon što je pročitao Reevinu čestitku za Valentinovo

Image
Foto: AP Images

Gušeći se u suzama, paraolimpijac je pročitao poruku koju mu je Reeva dala noć prije nego ju je ubio iz vatrenog oružja. Na karitici je pisalo: 'Ruže su crvene, ljubičice su plave. Mislim da je danas dobar dan da ti kažem da te volim.'

15.4.2014.
15:27
AP Images
VOYO logo

Oscar Pistorius je jecao na klupi za svjedoke nakon što je pročitao čestitku za Valentinovo koju mu je napisala djevojka Reeva Steenkamp i koju je trebao otvoriti na dan kada ju je ubio.

Reeva je poklonila Pistoriusu čestitku i uokvirenu fotografiju na kojoj su njih dvoje nekoliko sati prije nego je ubijena iz vatrenog oružja. Tijekom ispitivanja, njegov odvjetnik mu je rekao neka naglas pročita rukom ispisani tekst sa kartice.

Gušeći se u suzama, paraolimpijac je pročitao: "Ruže su crvene, ljubičice su plave. Mislim da je danas dobar dan da ti kažem da te volim." Rekao je da na omotnici piše 'Ozzie' i da je nacrtano 'nekoliko srca', a na kartici je Reevin potpis uz koju stoje 'smješak' i 'poljupci'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Twitter
Image
Foto: Twitter



Ranije na suđenju Pistorius je rekao kako se nije mogao suočiti sa otvaranjem čestitke i poklona mjesecima nakon što je Reeva umrla i da je to napokon učinio na njen rođendan u kolovozu prošle godine.

Poruka je predstavljena sudu u nadi da će opovrgnuti navode tužiteljstva da je par nije bio u dobrim odnosima kada se pucnjava dogodila.

Sučeljavanje južnoafričkog paraolimpijskog prvaka Oscara Pistoriusa s glavnim tužiteljem, koje traje već peti dan, završeno je u četvrtak.

"Danas ćemo završiti unakrsno ispitivanje optuženika", rekao je u nastavku suđenja tužitelj Gerrie Nel koji neumorno rešeta športaša pitanjima, zamjerajući mu što daje "oprečne izjave" i "neprestano razmišlja što će odgovoriti".

Image
Foto: AP Images
Image
Foto: AP Images



Oscar Pistorius (27) od srijede odgovara na tužiteljeva pitanja tihim glasom, a nekoliko puta se slomio pod navalom emocija pa se rasprava morala prekinuti.

"Ovo postaje sve nevjerojatnije i vi sve više prilagođujete činjenice kako suđenje napreduje", kritizirao ga je tužitelj pokušavajući shvatiti zašto je Pistorius ispalio četiri hitca u vrata kupaonice i što je točno čuo dok je pucao.  

Pistorius je, u suzama, uporno nijekao, opetujući neprestano da "to nije istina, to nije istina".

Suđenje je trebalo trajati od 3. do 20. ožujka, ali se otegnulo.

U iduća dva tjedna očekuje se stanka a nastavak se planira 5. svibnja, na zahtjev tužiteljstva.

Pistoriusova obrana je rekla da pristaje na takav vremenski raspored koji će joj omogućiti da od 5. do 16. svibnja dovede druge svjedoke i podnese nove dokaze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo