ponovno se otvaraju stare rane / Slučaj koji je pratila cijela Hrvatska - od nestanka do presude!

Nestanak mlade djevojske pratila je cijela Hrvatska, a sada se tragična priča vraća na početak.

15.4.2014.
18:38
VOYO logo

Na smetištu kamionskog parkirališta u selu Fulaje, gdje je posljednji put zabilježen signal Antonijina mobitela - godinu i pol od nestanka pronađene su kosti, traperice i žuta gumica za kosu. Dva dana poslije - i službeno je potvrđeno:

"Došli smo do biostatističke vjerojatnosti od 99,99999 posto da je NN osoba kći Milke Bilić i Mile Bilića i sestra Katarine i Ane Bilić", kazao je 29. studenog 2012. Milovan Kubat, voditelj laboratorija za DNA analizu Zavoda za sudsku medicinu Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Nakon 17 mjeseci neizvjesnosti obitelj je Antoniji napokon mogla reći posljednje zbogom.

Draganu Paravinji će se opet suditi za ubojstvo Antonije Bilić

Sve je počelo 7. lipnja 2011. Kao i mnogo puta dosad, Antonija je do kuće iz Drniša odlučila stići autostopom. Stajala je kod čikolskog mosta, u suprotnom smjeru prošao je kamion, naglo se okrenuo i vratio po Antoniju. Od tada joj se gubi svaki trag.

"Pokušavamo ostati donekle pribrane da možemo radit sve što je u našoj moći", izjavila je 13. lipnja 2011. godine Ana Bilić, sestra Antonije Bilić.

"Jedini scenarij koji prihvaćam je tak da ćemo pronać Antoniu, da će se živa i zdrava vratiti kući, danas joj je imendan, i da će ljudi dobre volje u Hrvatskoj pomoći", isti je dan ovu izjavu dala Antonijina druga sestra Katarina.

Obitelj diže na noge cijelu Hrvatsku, počinje najopsežnija potraga u povijesti. Petnaest dana od nestanka policija zaustavlja sumnjivi kamion. Raspisuje se tjeralica za vozačem Draganom Paravinjom, potraga seli preko granice - u BiH.

Tri dana poslije Paravinja je uhićen kod Banje Luke. Policiji priznaje ubojstvo a u Hrvatskoj se u potrazi za tijelom isušuje jezero Brljan. No njemu ni traga, a Paravinja 15 dana poslije povlači priznanje.

"Ja nikad nisam nikoga ubio, silovao niti išta takvo pokušao. Kako Hrvatska zna da je ta cura ubijena, kad nema svjedoka ni tijela", kazao je 11. srpnja 2011. godine. optuženik Dragan Paravinja.

I bez tijela izručen je u Šibenik gdje je u listopadu 2012. i nepravomoćno osuđen na 40 godina zatvora.

Suđenje je trajalo sedam mjeseci, sada će obitelj, čini se - sve iznova proživljavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo