nove prijetnje SAD-u / Procurila snimka najvećeg okupljanja al-Qaide posljednjih godina

Image
Foto: YouTube screenshot

Stručnjaci za terorizam izrazili su zabrinutost zbog videa jer vjeruju da je snimljen nedavno i da sadržava ozbiljne prijetnje. Na njemu se može vidjeti kako se drugi čovjek al-Qaide obraća ratnicima i najavljuje novi napad na SAD.

16.4.2014.
8:52
YouTube screenshot
VOYO logo

Na internetu je osvanuo video koji prikazuje okupljanje koje izgleda kao najveće i najopasnije okupljanje al-Qaide posljednjih godina, piše CNN.

Snimka se nedavno počela pojavljivati na džihadskim stranicama i privukla pozornost američkih stručnjaka za terorizam, koji su potvrdili njenu autentičnost.

Analitičar za terorizam, Paul Cruickshank, rekao je kako se na videu može vidjeti drugog vodećeg čovjeka al-Qaide na svjetskoj razini i šefa na arapskom poluotoku, Nasira al-Wuhajyhija, kako se obraća ratnicima u Jemenu i govori kako želi napasti SAD.

Image
Foto: YouTube screenshot
Image
Foto: YouTube screenshot



"Američka obavještajna služba bi trebala biti u čudu što se tako velika skupina pripadnika al-Qiade, uključujući i vodstvo, uspjela okupiti, a da to nitko od njih nije primijetio", rekao je stručnjak za nacionalnu sigurnost, Peter Bergen.

Bergen je također rekao kako je glavni problem povezan s ovom grupom taj što imaju tvorca bombi Ibrahima al-Asirija koji ih može staviti u avion, a da se one ne mogu detektirati. Al-Asirija se sumnjiči da je odgovoran za nekoliko napada protiv SAD-a.

Stručnjaci za terorizam izrazili su zabrinutost zbog ovog videa jer vjeruju da je snimljen nedavno i da sadržava ozbiljne prijetnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo