rastošna županica / Merzel slala šefici Porezne i ministrima darove koje su platili građani

Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Županica Marina Lovrić Merzel je Nadi Čavlović-Smiljanec poslala veliku bajaderu i mesnu platu, Milanki Opačić parfem, Mirandu Mrsiću rukavice i šal. Sve su to platili porezni obveznici.

16.4.2014.
10:13
Nikola Cutuk/PIXSELL
VOYO logo

Sisačka županica Marina Lovrić Merzel slala je članovima Vlade, šefici Porezne, stranačkim kolegama te savjetnicima darove koje su platili porezni obveznici, doznaje Večernji list.

Županica je ravnateljici Porezne uprave, svojoj prijateljici Nadi Čavlović-Smiljanec, poslala veliku bajaderu i mesnu platu nakon što je Porezna uprava u Sisku zaključila da nema ništa sporno u Merzelinoj kupnji sporne nekretnine. Čavlović-Smiljanec je za lanjsko Valentinovo od županice dobila buket cvijeća i bombonijeru, a isti dan identičan poklon išao je i jednoj djelatnici Ministarstva financija u Zagrebu. To je ministarstvo progledalo kroz prste Županiji prilikom jednog zaduživanja krajem 2012. godine, pa joj je omogućeno da zaobiđe zakonski rok o granici zaduživanja od 20 posto.

Ministricama Milanki Opačić je poslala parfem, a Anki Mrak-Taritaš, u vrijeme zahuktale priče o legalizaciji, vazu, bombonijeru i viski.

Arsenu Bauku je za rođendan poslala parfem i kravatu, a Mirandu Mrsiću rukavice i šal.

Sve se to vidi iz dokumentacije te bilježaka županičine tajnice, koje su istražitelji zaplijenili prilikom pretrage središta Županije u ožujku.

Tijekom 2012. godine županica je za reprezentaciju potrošila vrtoglavih 468.000 kuna, a ta brojka je prijašnjih godina bila još veća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo