OSTAJE IZA REŠETAKA / Vlada potvrdila da je Lovrić Merzel darivala neke ministre

Sisačka županica Marina Lovrić Merzel ostaje u u Remetincu jer je Županijski sud odbio njezinu žalbu. Istodobno, javnost intrigiraju novi detalji istrage - poput darova koje je županica slala ministrima na račun županije.

16.4.2014.
18:48
VOYO logo

ZAGREB - SDP-ova sisačko-moslavačka županica MarinaLovrićMerzel ostaje u istražnom zatvoru koji joj je određen 3. travnja, jer je izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odbilo zahtjev da je se pusti na slobodu.

Izvanraspravno vijeće na jučerašnjoj je sjednici odbilo žalbu županičinog odvjetnika BerislavaŽivkovića, a odluku je danas poslijepodne objavio glasnogovornik suda KrešimirDevčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Županica je završila u Remetincu jer je sutkinja istrage JadrankaMandušić prije dva tjedna zaključila da bi na slobodi mogla utjecati na svjedoke, kojih je Uskok predložio čak 106, ali i da bi mogla ponoviti kaznena djela zbog kojih je pod istragom.

Osim velikog broja svjedoka županici u prilog ne ide ni činjenica što je i dalje na funkciji pa se opasnost od ponavljanja kaznenog djela kao razlog za istražni zatvor može navoditi sve dok ne podnese ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, nakon što su u četvrtak zamjenik ministra financija i šefica Porezne uprave izjavili da je pri kupnji zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u Sisku sve bilo prema zakonu, županičin odvjetnik nadopunio je raniju žalbu na istražni zatvor i zatražio hitno puštanje Marine Lovrić Merzel iz Remetinca.

Zamjenik ministra financija SlavkaLinića, BorisLalovac te pomoćnica ministra i ravnateljice Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec u četvrtak su ustvrdili da je pri kupnji zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć sve bilo prema zakonu i da je sisačka Porezna uprava točno procijenila nekretninu, što su potvrdile dvije revizije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porezna uprava u Sisku procijenila je vrijednost sporne zgrade na 10 milijuna kuna, a Uskok tvrdi da je zgrada koju je Merzel kupila za 9,8 milijuna kuna preplaćena i to za čak 4,2 milijuna kuna.

Osim preplaćivanja zgrade SDP-ovu sisačko-moslavačku županicu Uskok sumnjiči da je šest milijuna kuna nezakonito potrošila na savjetnike, da je trošila javni novac na zabave, privatne troškove plaćala službenom karticom te raskinula dogovor o prodaji Cesta Sisak i na taj način županiju oštetila za još 200 tisuća kuna. Ukupna šteta za koju je sumnjiče veća je od 10,5 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osebujni stil vladanja sisačke županice dokazuju i brojni pokloni koje je slala kolegama na položajima.

ArsenuBauku na radni sastanak donjela je kravatu i manžetne, za posjeta njenoj županiji ministrica MrakTaritaš dobila je ukrasnu vazu, no bombonjeru i parfem, o kojem novine pišu, nije primila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Vlade su danas demantirali informaciju da su potpredsjednica Vlade ministrica MilankaOpačić i ministar MirandoMrsić od nje tijekom 2013. dobili darove - parfem, te šal i rukavice, na teret poreznih obveznika te županije.

"U povodu informacije objavljene u jednim dnevnim novinama da je županica Sisačko-moslavačke županije Marina Lovrić Merzel slala poklone članovima Vlade, Služba za odnose s javnošću Vlade RH priopćava kako potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić i ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić nisu dobili poklone koji se spominju", ističe se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Vladine Službe su potvrdili da je "ministar uprave Arsen Bauk dobio na poklon kravatu prilikom službenog sastanka sa županicom Lovrić Merzel u Ministarstvu uprave", a da je "ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš dobila cvijeće i vazu na poklon tijekom službenog posjeta Sisačko-moslavačkoj županiji".

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo