BRODOLOM TRAJEKTA U KOREJI / Gotovo 300 nestalih: 'Bojim se da nemaju puno izgleda da prežive'

Image
Foto: AP

Brodovi, helikopteri i ronioci sudjelovali su u srijedu blizu južne obale Južne Koreje u potrazi za tristotinjak nestalih u brodolomu trajekta na kojemu su većinom bili srednjoškolci.

17.4.2014.
7:05
AP
VOYO logo

SEUL - Spasioci su u četvrtak ujutro udvostručili napore u pronalaženju preživjelih u brodolomu trajekta u vodama ispred južne obale Južne Koreje, dok se gotovo 300 osoba još uvijek smatra nestalima, a nade za njihovo spašavanje smanjuju se iz sata u sat.

"Bojim se da oni koji su ostali zarobljeni u unutrašnjosti nemaju puno izgleda da prežive", upozorio je u telefonskom razgovoru s mjesta nesreće čelnik spasilačke ekipe koji je htio ostati anoniman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Devet tijela je pronađeno, spašeno je 179 ljudi, a sudbina 287 osoba još nije poznata. Na brodu je bilo ukupno 475 ljudi, od kojih 325 srednjoškolaca, objavila je u četvrtak obalna straža.

Trajekt s više paluba potonuo je u srijedu ujutro na putu prema otoku Jejuu sa stotinama srednjoškolaca na palubi, koji su bili na školskom izletu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spasioci su radili čitavu noć uz svjetlost moćnih reflektora, no silna struja i smanjenja vidljivost pod vodom spriječili su ronioce da uđu u uronjenu olupinu.

"Nisu mogli ući u kabine" kazao je glasnogovornik obalne straže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spasioci se još nadaju naći preživjele u dijelovima gdje je ostalo zraka te je važan svaki sat.

Tri ogromne dizalice raspoređene su na licu mjesta u pokušaju da podignu olupinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sewol, brod od 6825 tona, potonuo je dvadesetak kilometara od južne obale, u pomorskoj zoni punoj otočića. Iz vode viri još jedino kobilica. Uzroci nesreće nisu poznati ali putnici daju naslutiti da je trajekt udario o podmorski greben.

Trajekt je osiguravao vezu između luke Incheona i otoka Jejua. Meteorološki uvjeti su bili dobri, objavila je obalna straža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovakve su nesreće rijetkost u Južnoj Koreji gdje stotine trajekata svakodnevno plove između obale i otoka. No u listopadu 1993. je tristo ljudi izgubilo život u prevrtanju broda ispred južnokorejske zapadne obale.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo