PRVI KOMPLETAN ZARON / Let MH370: Analiziraju se podaci skupljeni podmorskim robotom

Image
Foto: AP Images

Prva dva zarona bespilotne podmornice Bluefin-21 nisu donijela rezultate. Robot pretražuje zonu Indijskog oceana koja se nalazi 2170 km sjeverozapadno od Pertha.

17.4.2014.
8:27
AP Images
VOYO logo

Podmorski robot koji pretražuje dno oceana u potrazi za Boeingom 777 Malaysia Airlinesa, nestalim 8. ožujka, izveo je prvi kompletan zaron u vodama Australije, a skupljeni podaci se analiziraju, objavile su vlasti u četvrtak.

Prva dva zarona bespilotne podmornice Bluefin-21 nisu donijela rezultate. Robot pretražuje zonu Indijskog oceana koja se nalazi 2170 km sjeverozapadno od Pertha, grada na zapadnoj obali Australije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi zaron skraćen je zbog dubine koja nadmašuje kapacitet robota, dok je drugi skraćen zbog neodređenih tehničkih poteškoća.

Image
Foto: AP Images
Image
Foto: AP Images

Bluefin-21 je "proveo svoju misiju u cijelom trajanju" u noći sa srijede na četvrtak "u zoni potrage i sprema se za sljedeću misiju", objavio je u četvrtak Centar za koordinaciju agencija, zadužen za organizaciju potrage za letom MH370.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon svakog zarona, podaci koje je skupio sonar podmornice, oblika torpeda dugog gotovo pet metara, skupljaju se na australskom brodu Ocean Shieldu i analiziraju ima li čega neuobičajenog u oceanu.

Zona potrage ograničena je zahvaljujući hvatanju signala kompatibilnih s onima koje ispuštaju baterije crne kutije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo