naglo zahlađenje / Zimska idila usred proljeća: Snijeg zabijelio Papuk

Image

Snijeg pada i u okolici Udbine i na Zavižanu, a zabijelilo je i na drugom kraju zemlje, na vrhovima Papuka.

17.4.2014.
16:10
VOYO logo

Zbog zimskih uvjeta zabranjen je promet za kamione s prikolicama i tegljače dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu na državnim cestama D1 Vaganac-Ličko Petrovo Selo-Prijeboj-Korenica-čvor Udbina-Ondić, D25 Korenica-Lički Osik, D42 Poljanak-Poljanak, D52 Špilnik-Korenica i D218 GP Užljebić-Donji Lapac-Dobroselo-Mazin. 

Na području Korenice pada obilan snijeg koji je izazvao i prve veće probleme. Na ulasku u grad prevrnuo se kombi, srećom nije bilo ozlijeđenih, ali su nastale poduže kolone vozila. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako javlja DHMZ, u postajama u Udbini i na Zavižanu izmjereni su prvi centimetri snijega. U Udbini ih je dva, a na Zavižanu pet centimetara.

Snijeg je zabijelio vrhove i na Papuku. Snježna granica je na oko 300 m nadmorske visine pa je i Velički stari grad pod snijegom. Trenutno je visina snijega preko 10 cm.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na županijskoj cesti Ž4253 (trasa Velika – Jankovac ) ima polomljenih stabala te je ista do daljnjega zatvorena za promet. Preporuka je da svi izletnici koji namjeravaju vozilom proći Papuk prethodno provjere provoznost planinskih cesta.

Naši čuvari prirode, koji su većinom i članovi Hrvatske gorske službe spašavanja, preporučuju da se do poboljšanja vremena, a zbog sigurnosti kretanja šumom, izbjegavaju pješačke ture kroz šumu zbog opasnosti od pada lomljenih grana i stabala na čijem lišću je sve više i više snijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo