ZBOG REZANJA ZAPOSLENIH / Sud odlučio da je štrajk legalan: Otkazano 33 posto vlakova

Image
Foto: RTL

Drugi dan je štrajka u HŽ Cargu koji zbog stanja u toj tvrtki organizira Sindikat željezničara Hrvatske. U međuvremenu je zagrebački Županijski sud odlučio da je štrajk legalan i da se može nastaviti, kako je i planirano, sutra do ponoći.

17.4.2014.
20:12
RTL
VOYO logo

Županijski sud u Zagrebu na današnjem ročištu se 'proglasio stvarno nenadležnim' u odlučivanju o zakonitosti štrajka zaposlenika HŽ Cargo, a o zakonitosti štrajka odlučivat će Općinski sud u Zagrebu, doznaje se večeras od Uprave HŽ Cargo.

U organizaciji Sindikata željezničara Hrvatske jučer u 17,30 počeo je trodnevni štrajk u HŽ Cargu, kojem su se pridružili i članovi SHŽ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni razlog štrajka je smanjenje broja zaposlenih u HŽ Cargu.

Uprava HŽ Carga d.o.o. uputila je u utorak, 15. travnja, Županijskom sudu u Zagrebu zahtjev o donošenju privremene mjere zabrane štrajka, jer smatra da će štrajkom biti nanesena šteta poslodavcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na današnjem ročištu "Županijski sud o prvoj točki tužbenog zahtjeva, koja se odnosi na utvrđenje štrajka nezakonitim, nije odlučivao jer se proglasio stvarno nenadležnim", priopćeno je večeras iz Uprave HŽ Cargo.

"O tom će zahtjevu odlučivati Općinski radni sud u Zagrebu, tako da se uskoro očekuje rasprava i odluka o prvoj točki tužbenog zahtjeva, tj. utvrđenja zakonitosti štrajka", ističe se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Druga točka tužbenog zahtjeva, koja se odnosi na zabranu organiziranja i poduzimanja štrajka najavljenog za 16., 17. i 18. travnja 2014., nepravomoćno je odbijena. Uprava HŽ Carga poštuje odluku Suda i zadržava pravo žalbe na sudsku presudu", navode iz Odnosa s javnošću Uprave HŽ Cargo.

Od početka štrajka do danas u 17 sati otkazano je 48 od 143 vlaka, tj. 33 posto teretnih vlakova. Šteta nastala otkazivanjem vlakova utvrdit će se naknadno, kažu u Upravi HŽ Cargo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo