'kralj zaštitara' / Klemm pušten na slobodu jer je priznao: 'U srcu znam da nisam kriv'

Šef udruge specijalne policije i vlasnik jedne od najvećih zaštitarskih tvrtki Josip Klemm pušten je na slobodu. Nakon noći u pritvoru i ispitivanja pred tužiteljstvom priznao je financijske malverzacije u svom poduzeću teške više od tri milijune kuna. No, kada je došao među svoje suborce tvrdi - u srcu znam da nisam kriv.

17.4.2014.
19:00
VOYO logo

Ravno s ispitivanja, nakon noći u pritvoru, Josip Klemm stigao je u Udrugu specijalne policije gdje je dočekan kao heroj.

Sumnje u financijske malverzacije kojima je Oštećena njegova zaštitarska tvrtka - Klemm je priznao pa su ga zato, kažu u tužiteljstvu, pustili na slobodu.

"Bitno je da tvrtka Klemm Security nikad nije oštetila državni proračun. Ako sam iz svog neznanja učini nešto i naštetio vlastitoj tvrtci, ja se osjećam krvim. Ali s druge strane da nisam tako vodio firmu, gospodo vi znate da ja imam 900 djelatnika i da sam u posljednje četiri godine državi platio u proračun 115 milijuna kuna", rekao je Klemm.

Sve je počelo jučer kada je uhićen, a stan i tvrtka pretreseni. A priveli su ga jer ga terete da je iz vlastite tvrtke u dvije godine preko fiktivnih ugovora drugih tvrtki Izvukao tri milijuna i 200 tisuća kuna, od kojih je dva milijuna i 700 tisuća, tvrde tužitelji, zadržao za sebe.

"Osjećam se dobro jer u svom srcu znam da nisam kriv, zato što sam zaposlio branitelje u svojoj firmi, i zato što sam ko branitelj napravio jednu od vodećih firmi, a da pritom nisam uzeo kune od hrvatske države, osjećam se super", rekao je Klemm.

Klemmovo uhićenje na veliku Srijedu uoči Uskrsa, njegovi suborci smatraju političkom provokacijom pa su se okupili dva puta.

"Ova Vlada ponaša se po već viđenom modelu iz nekog bivšeg sistema i uhićuje sve one za koje smatra da su joj prijetnja. Ovim činom, uhićujući istaknute čelnike braniteljske populacije, još jednom vrši udar na temeljne vrednote Domivinskog rata", rekao je predsjednik Zbora gardijskih brigada Ante Deur.

S njima je i sinoć i danas bio i general Markač, ali nije želio komentirati.

Zato je Klemm istaknuo: "Mislim da ovaj događaj nema veze s hrvatskim braniteljima. Žao mi je što se ovo događalo za vrijeme predstojećih blagdana. S druge strane, ne mogu reći da Državno odvjetništvo, da policija, nije profesionalno odradila posao."

Klemm je surađivao, policiji je predao svu dokumentaciju, a iako je sve priznao, neslužbeno doznajemo da nije objasnio za što je korišten izvučeni novac.

"Iznosio je obranu okolnosno i detaljno i istinito, što je i dovelo do ovakve odluke Državnog odvjetništva", kaže Klemmov odvjetnik Branko Šerić.

Prava istraga tek počinje, protiv njega i još petorice. Ipak, jedan od njih, Radovan Štetić, još nije dostupan policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo