SUMNJA SE DA JE U BIJEGU / Klemmovom pomagaču određen istražni zatvor

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Radovan Štetić je navodno Klemmu pomagao pronalazeći ljude koji su osnivali tvrtke kojima je 'Klemm security' kasnije plaćao za fiktivne usluge. Inače, riječ je o osobi koja se u više navrata spominjala u stupcima 'crne kronike'.

18.4.2014.
15:45
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Radovanu Štetiću, navodnom pomagaču JosipaKlemma u zlouporaba teškima najmanje 3,2 milijuna kuna, zagrebački Županijski suda danas je odredio istražni zatvor, a kao razlozi su, osim bijega, navedeni i mogući utjecaj na svjedoke te opasnost od ponavljanja djela.

Kako Štetić nije dostupan policiji, sumnja se da je u bijegu, za njim će se nakon današnje odluke o istražnom zatvoru najvjerojatnije raspisati i tjeralica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klemm je uhićen zbog sumnje da je, uz Štetićevu pomoć, od početka 2005. do sredine 2007. nalagao neosnovana plaćanja sa žiro-računa svoje tvrtke na račune više drugih trgovačkih društava koja su mu izdavala račune za neobavljene usluge.

Tužiteljstvo je naknadno izvijestilo da je Klemm tijekom ispitivanja u cijelosti potvrdio inkriminacije koje mu stavljaju na teret te da protiv njega, stoga, nije bilo potrebno tražiti određivanje istražnog zatvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štetić je navodno Klemmu pomagao pronalazeći ljude koji su osnivali tvrtke kojima je "Klemm security" kasnije plaćao za fiktivne usluge. Inače, riječ je o osobi koja se u više navrata spominjala u stupcima 'crne kronike'. Još početkom prošlog desetljeća povezivalo ga se s tzv. zagrebačkom zločinačkom organizacijom, a krajem prošle godine se s Uskokom nagodio na trogodišnju zatvorsku kaznu zbog optužbi da je vodio grupu koja je prevarama i krivotvorenjem isprava zaradila tri milijuna kuna.

Uz Štetića je u toj skupini navodno bio i sin načelnika zagrebačke policije SašaBurušić. Postupak protiv njega je razdvojen jer se u međuvremenu još troje okrivljenika nagodilo s tužiteljstvom. IgorMihajlović danas je pristao na povrat nešto manje od 39 tisuća kuna i godinu dana zatvora koji će mu se nakon šest mjeseci zamijeniti uvjetnom kaznom. NadaŠvarc i NevenkaPavunić godinu dana zatvora zamijenile su radom za opće dobro, a državi će morati vratiti 52.000, odnosno 40.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo