A DRŽAVA NE ISPLAĆUJE ODŠTETU / Vukovi ubijaju konje na velebitskim pašnjacima

Turisti koji su se uputili u fotosafari na velebitske pašnjake zatekli su strašan prizor. Čopor vukova ponovno je napao konje i odnio plijen. Kako je vuk zaštićena vrsta, država se obvezala stočarima plaćati odštetu za svaku stradalu životinju. Odšteta za jedno ždrijebe iznosi oko 2500 kuna, ali ni jedna još nije isplaćena vlasnicima konja na Velebitu.

19.4.2014.
19:00
VOYO logo

Na mjestu idile na zelenim velebitskim pašnjacima, nekoliko sati ranije odvijala se drama.

Sudeći po tragovima borbe s kobilom koja je nastojala obraniti svoje tri dana staro ždrijebe, u napadu je sudjelovalo četiri ili pet vukova. I jako su precizni. "Potpis" njihovih očnjaka lako se čita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 20 ždrijebadi oždrijebljene ovog proljeća, živo je još samo jedno ždrijebe iz krda konja Petrovog rođaka. Od 60-ak konja koliko sada slobodno raste na pašnjacima na velebitskom Libinju najugroženije od vukova su skotne kobile i njihova ždrijebad.

Austrijskim turistima na foto safariju, kojima su divlji konji atrakcija, teško je zamisliti da stoje na mjestu gdje se još prije par sati odvijala prekinuta vučja gozba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Surova je priroda, a stočari kažu - ne i surovija od države. Za konje stradale od vukova unatrag tri godine nitko još na Velebitu nije dobio odštetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike