NE ZNA SE ZAŠTO / Trajekt je imao 46 čamaca za spašavanje, samo dva su iskorištena!

Image
Foto: AP

Trajekt Sewol djecu je prevozio na tradicionalni godišnji izlet na otok Jeju. Ukupno je bilo 476 putnika i članova posade, uključujući 339 djece i učitelja. Kapetan je bio iskusan, plovio je poznatim putem, a brod je prošao redovitu godišnji inspekciju.

21.4.2014.
14:36
AP
VOYO logo

Južnokorejski trajekt, koji je prevozio nekoliko stotina srednjoškolaca, prevrnuo se i potonuo je jer je vjerojatno prebrzo skrenuo, smatraju tužitelji.

Trajekt Sewol djecu je prevozio na tradicionalni godišnji izlet na otok Jeju. Ukupno je bilo 476 putnika i članova posade, uključujući 339 djece i učitelja, kao i 3,6 tona tereta uključujući 105 kontejnera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetan je bio iskusan, plovio je poznatim putem, a brod je prošao redovitu godišnji inspekciju.

Tužitelji smatraju da se prevrnuo jer je prenaglo skrenuo. Teret se zbog toga možda pomaknuo, što je pridonijelo prevrtanju broda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesreća se dogodila u srijedu. Po zadnjim podacima, poginulo je 64 ljudi, a 238 se smatra nestalima i vjerojatno su mrtvi, a većinom je riječ o djeci.

Brod je imao 46 čamaca za spašavanje, no samo su dva iskorištena. Ne zna se zašto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kapetak Lee Joon-seok (59) je uhićen, a potraga za mrtvima se nastavlja. Ronioci su u olupini broda do sada pronašli 24 tijela, a smatraju da ih je još mnogo na trećoj i četvrtoj palubi gdje se nalaze kabine.

Južna Koreja, predvođena predsjednicom, ne štedi kritika posadu čija je pasivnost i panika uvelike pridonijela tragediji. "Postupci kapetana i nekih članova posade posve su neshvatljivi, neprihvatljivi i odgovaraju ubojstvu", kazala je predsjednica Park Geun-hye.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo