PREMIJER NAJAVIO NOVE REZOVE? / 'Nema kiropraktičara koji će bez reformi ovu kralježnicu dovesti u red'

'Moramo se dogovoriti među sobom. Ali, kad god probamo provesti neke reforme, nailazimo na otpore', požalio se Milanović.

22.4.2014.
13:00
VOYO logo

MARIJA BISTRICA/ZLATAR BISTRICA - U povodu Dana Krapinsko-zagorske županije, predsjednik Vlade Republike Hrvatske ZoranMilanović sudjelovao je na svečanoj sjednici Županijske skupštine u Mariji Bistrici. Održao je premijer tom prilikom prigodni govor u kojem se osvrnuo na tekuće probleme s kojima se Hrvatska muči.

"Zagorje ne troši više no što ima i zato se ovdje osjećaju prvi znaci izlaska iz krize. No, to nije dovoljno. Kako Zagorje živi u okviru svojih mogućnosti, tako Hrvatska ne živi u tom okviru već godinama. I to mora prestati", rekao je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi završavamo proceduru prekomjernog deficita i s time se moramo uskladiti. I što onda? Možemo se svake godine pokušavati uskladiti s europskim brojkama, ali ukoliko ne počnemo stvarati nešto, ne možemo se nastaviti zaduživati. Prihodi moraju početi rasti. I onda je to život na dug, ali održiv dug", poručuje premijer.

Detektirao je i zašto je gospodarstvo u ovako teško poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo ubili industriju i proizvodnju u 90-ima. Svjesno smo to činili i to je bio kriminalni nemar. Drago mi je da negdje vidim znakove oporavka. To nije zasluga ove Vlade, ali ipak... Drago mi je da vidim i neke investicije, posebno u turizmu. Ovakav život na dug nije održiv i mi ćemo se morati dogovoriti kako da smanjimo neke rashode", kaže predsjednik Vlade i nastavlja:

"Nema tog kiropraktičara koji će tu kralježnicu dovesti u red bez reformi. Moramo se dogovoriti među sobom. Ali, kad god probamo provesti neke reforme, nailazimo na otpore", požalio se Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo