Nova eskalacija / Separatisti pogodili vojni avion, Turčinov pozvao na protuterorističku akciju

Image
Foto: AP Images

Povod za nastavak akcije koju je pozvao Turčinov je ubojstvo jednog političara na istoku, a riječ je o Vladimiru Ribaku.

22.4.2014.
19:39
AP Images
VOYO logo

Prema izvješću BBC-ja, separatističke snage su u blizini Slovjanska u utorak zapucale i pogodile ukrajinski avion koji ih je nadlijetao, a riječ je o izvidnom avionu na kojega je otvorena paljba iz automatskog oružja.

Pilot je uspio sletjeti natrag u svoju bazu u Kijevu, a letjelica je pretrpjela manja oštećenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Negudo zatim, privremeni ukrajinski predsjednik Oleksander Turčinov u utorak je pozvao na ponovno pokretanje protuterorističke operacije na istoku zemlje, nakon što je blizu Slavjanska pronađeno tijelo jednoga od mjesnih političara i članova njegove stranke.

Turčinov u priopćenju navodi kako su u blizini Slavjanska, koji je pod kontrolom proruskih separatista pronađena "brutalno mučena" tijela. Jedno od njih je, kako prenose mediji, tijelo člana gradskoga odbora Gorlovke, Volodimira Ribaka, člana Turčinovljeve stranke Batkivščina (Domovina), otetog 17. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovi su zločini počinjeni uz punu potporu Ruske Federacije. Pozivam sigurnosne agencije da ponovno pokrenu i provedu učinkovite protuterorističke mjere čiji je cilj od terorista zaštititi ukrajinske građane koji žive u istočnoj Ukrajini", rekao je Turčinov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo