podmićivanje gradskih vijećnika / Željko Sabo poriče krivnju, odbacio sve optužbe

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo porekao je krivnju i sve optužbe koje mu se stavljaju na teret tako da će prvo ročište, točnije suđenje početi 13. i 14. svibnja.

23.4.2014.
8:27
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Suđenje bivšem vukovarskom gradonačelniku ŽeljkuSabi, kojeg Uskok tereti za dva kaznena djela podmićivanja zastupnika, započet će 13. svibnja, odlučeno je na današnjem pripremnom ročištu na Županijskom sudu u Osijeku.

Po završetku ročišta Sabo nije želio davati izjave, a njegova odvjetnica SanjaOrmuž kazala je kako Sabo poriče kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjenica ravnatelja Uskoka ZorkaFumić izjavila je novinarima kako su na pripremnom ročištu predstavljeni dokazni prijedlozi, koji će se izvesti tijekom glavne rasprave, a prva ročišta zakazana su za 13. i 14. svibnja.

Optužno vijeće osječkog Županijskog suda potvrdilo je 18. prosinca prošle godine Uskokovu optužnicu protiv Sabe, u kojoj ga se tereti da je s 50.000 kuna pokušao podmititi HDZ-ovu vijećnicu u vukovarskom Gradskom vijeću Mariju Budimir, kako bi prešla u redove SDP-a i osigurala mu većinu u Gradskom vijeću. Ona je i snimila sporni razgovor sa Sabom te dala iskaz USKOK-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na teret mu se stavlja i da je RadivojuĐuriću, također da se prikloni SDP-u, navodno nudio promaknuće njegove supruge na mjesto glavne sestre vukovarske bolnice, a sina na dužnost direktora Hrvatskog radija Vukovar.

Prije potvrđivanja optužnice Optužno je vijeće kao nezakonite dokaze izdvojilo snimku razgovora između Željka Sabe i MarijeBudimir te dokaze koji su proizašli iz te snimke, ali je Vrhovni sud u žalbenom postupku ipak odlučio da snimka bude uvrštena kao dokaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo