'zakoni su već napisani' / 'Tuđman nije stvarao državu da bismo sada bili gladni'

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko uvodno je naglasio kako Hrvatska nije povukla ni jednu kunu bespovratnih sredstava iz Europske unije, ali je dodao kako njegova stranka ima plan za osnaživanje države.

23.4.2014.
10:26
VOYO logo

HDZ je u srijedu organizirao skup pod nazivom Investicijski potencijali Hrvatske na kojem nastoje dati odgovore kako poboljšati investicijsku klimu, prezentirati strateške projekte te kako ih financirati.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko uvodno je naglasio kako Hrvatska nije povukla ni jednu kunu bespovratnih sredstava iz Europske unije.

"Obrti se zatvaraju, a investitori nas zaobilaze u širokom luku. Ova Vlada ne radi svoj posao. Ne brinu o standardu građana i kreditnom rejtingu. Ima li izlaza? Ima. Izašli smo iz problema nakon rata i nitko nije bio gladan. Tuđman nije stvarao državu da bismo sad ovdje bili gladni", rekao je.

Istaknuo je kako je cilj HDZ-a snažna Hrvatska te dodao da 'neće pristajati na kompromise'.

"Kada dođemo na vlast omogućit ćemo punu poduzetničku slobodu. Ne možemo gledati kako standard građana pada. U Hrvatskoj je danas luksuz imati posao. Jedino se kvalitetnom vizijom  može zaslužiti povjerenje. Nećemo zdravstveni doprinos smanjivati pa dizati; subvencije davati, pa ih povlačiti; stabilnost će biti glavna stvar", nabrajao je Karamarko.

'Mi smo krivi jedino što nismo na vlasti'

"Posvetit ćemo dužnu pažnju energetici, to može biti jedan od zamašnjaka našeg razvoja. Već smo pokrenuli i pokrećemo projekt navodnjavanja. Plan mora biti cjelovit. Pripremili smo prijedloge smanjenja poreznih davanja. Mali će moći platiti poreze nakon što naplate račune. Gradit ćemo potporne institucije. Projekti koje vam danas predočavamo bit će pokrenuti odmah nakon dolaska na vlast", izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

'Zakonu su već napisani'

Martina Dalić tvrdi kako HDZ za reforme ima dodatni motiv.

"Sve ono što smeta investitore smetat će i provođenje projekata sa sredstvima Unije. Želim reći da reforme nisu rezovi i otpuštanja. Njima se razdvaja rad od nerada. Pretpostavka rasta je politička volja da se na reformama ustraje. Taj put nije lagan i jednostavan. Bit će puno nezadovoljnih skupina. Naša zadaća je da spriječimo scenarij propadanja", naglasila je.

"Kada HDZ preuzme vlast prvi zadaci bit će novi Zakon o državnim dužnosnicima, novi Zakon o plaćama državnih službenika čime će se uvesti kriterij kvalitete rada, novi Zakon o uklanjanju prepreka u investiranju koji će micati nepotrebne propise na prijedloge poduzetnika. Poruka za radoznale: Ovi su Zakoni već napisani", istaknula je Dalić.

Na današnjoj konferenciji domaći i inozemni stručnjaci problematizirat će zašto Hrvatska nije privlačna za ulaganje i poslovanje i što je potrebno učiniti kako bi se privukao kapital te potaknulo sitno i srednje poduzetništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo