pronašli ih neozlijeđene / HGSS-ovci spasili dvojicu Britanaca s Paklenice

Image
Foto: HGSS

Penjače su našli neozlijeđene, ali dehidrirane na Đuzinom silazu. Nakon što su ih opskrbili tekućinom i dali im rasvjetu, spašavatelji su ih dopratili na sigurno do kanjona.

23.4.2014.
11:12
HGSS
VOYO logo

Pripadnici starigradske i zadarske Gorske službe spašavanja kasno sinoć završili su u Nacionalnom parku Paklenici akciju spašavanja dvojice penjača iz Velike Britanije, koji su se izgubili i zatražili pomoć preko Centra 112.

Izgubili su se po povratku iz ispenjanog smjera u Velikom ćuku, a pomoć su zatražili navečer u 21 sat. Nalazili su se u blizini sajli, ali kako nisu imali rasvjete, nisu mogli nastaviti do kanjona. Odmah po dojavi, s vodom i rasvjetom prema njima je krenuo jedan član Stanice u Satrigradu Paklenici, a iz Zadra se prema Paklenici uputilo još četvero spašavatelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Penjače su našli neozlijeđene, ali dehidrirane na Đuzinom silazu. Nakon što su ih opskrbili tekućinom i dali im rasvjetu, spašavatelji su ih dopratili na sigurno do kanjona. Akcija spašavanja završena je oko 23,30 sati, priopćio je danas HGSS.

U priopćenju se napominje da su uskršnji blagdani na penjalištu u Velikoj Paklenici prošli bez intervencija, sve do povratka dežurne ekipe s penjališta u ponedjeljak navečer, kad su, po marku i jakoj kiši krenuli u spašavanje dvoje izletnika koji su se izgubili i našli se u bezizlaznoj situaciji na stijenama kanjona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo