Čuvao vozila prijateljima i poznanicima i sad je u velikom problemu

Sveti Filip i Jakov već ovog tjedna trebali su posjetiti deseci kampista, no u naumu da dođu i potroše novac - spriječila ih je carinska uprava.

25.4.2014.
9:18
VOYO logo

Sezona je pred vratima, no kamp kućice i brodovi ne smiju iz Milinog dvorišta. Čuvao ih je za turiste u Svetom Filipu i Jakovu, a onda ga je posjetila carinska uprava.

"Prije 4 dana su dečki došli, carinska policija i onda su rekli sad mi to zatvaramo i sad si ti odgovoran ako itko iziđe vani", kaže za RTLMile Šarić iz Svetog Filipa i Jakova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neregistrirana djelatnost

Iako je vozila, kako kaže - čuvao prijateljima i poznanicima, objasnili su mu da je neregistrirano obavljao djelatnost skladištenja robe. Sada mu je žao što na zemlji nije nešto posadio.

"Da mogu orati i saditi dobio bi veće novce, zaradio bi, ovako ništa nisam zaradio, nego sam izgubio i još sam sad u problemu sa zakonom, žao mi je, u 60. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A više nego sebe žali one koji su svoju imovinu sada ne mogu koristiti. Među njima i Boštjan iz Slovenije kojemu je zapečaćen gliser.

"Nekako mi ne zvuči logički da se meni plombira čamac ako je to moje vlasništvo, a u prekršaju je netko drugi. Ja sam zvao carinsku službu u Zadar, nisu mi dali nikakvih konkretnih informacija, samo da je to na sudu za prekršaje", tvrdi Boštjan, inače vlasnik broda iz Slovenije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U istom problemu sad je gotovo 200 turista, jer carina je obilazila više mjesta.

"Služba za mobilne jedinice iz Zagreba i odjel za mobilne jedinice Zadar su privremeno oduzeli 155 kamp kućica, 20 plovila i jedno osobno vozilo", istaknuo je Zvonimir Zupčić, voditelj mobilne jedinice Zadar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnici do svojih pokretnina ne mogu dok sud ne riješi prekršajne prijave protiv onih koji su im imovinu čuvali. http://www.rtl.hr/vijesti/novosti/1158300/carina-turistima-zapecatila-kamperice-i-brodove/

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo