VLADA DONIJELA SPORAN ZAKON / 'Mogu oni odlučiti što god žele, ali preko moje kuće cestu graditi neće'

U namjeri da se što brže privuku investitori Vlada je danas donijela zakon po kojem bi se trabalo puno brže provoditi izvlašćenje. Odlučeno je da se može bilo kome oduzeti njegovo zemljište ukoliko se ocijeni da će se korištenjem nekretnine u novoj namjeni postići veća korist od one koja se postizala do sada. Istovremeno, vlasniku nekretnine koja se izvlašćuje moraju se omogućiti isti životni uvjeti kao prije.

24.4.2014.
18:40
VOYO logo

Gradnja novog riječkog zapadnog izlaza predviđa rušenje čak 57 kuća i zgrada. Ivan Došen - jedan je od vlasnika koji će biti izvlašten.

"Nema šanse da se Ive Došen otuda makne, moji su tu 500 godina i nema šanse da se ja maknem", poručuje Ivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivan i drugi kao on, prije su taj proces mogli po sudovima povlačiti godinama, ali nakon današnje Vladine odluke stvari će ići mnogo brže.

"Oni mogu odlučiti što god hoće, ali oni neće nikada preko mene živoga cestu graditi, preko moje kuće", kaže Ivan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoćemo - sigurni su u Vladi.

"Da nije bilo racionalnog zakona o izvlaštenju mi nikada ne bi imali autoceste, prema tome skraćivanje vremena je mega pitanje investicijske klime", uvjerava Vesna Pusić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako će, uz državu koja namjerava graditi nove ceste, novim zakonom profitirati veliki investitori. Dosad se u prosjeku čekalo četiri godine da se zemljište izvlasti, a sada bi sve trebalo biti biti riješeno za šest mjeseci, ako se odluči da je riječ o strateškom projektu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo