najavljene tužbe / Radnicima Hrvatskih šuma stimulacije od jedne kune!

Uprava Hrvatskih šuma došla je na originalnu ideju - uštedjeti će, ali i ispoštovati kolektivni ugovor stimulacijama od jedne kune.

24.4.2014.
18:42
VOYO logo

Jedna kuna za 2012. i jedna kuna za 2013. I to bruto. To je stimulacija koju će Uprava Hrvatskih šuma isplatiti svojim radnicima kao dodatak na plaću. Sindikati koji zastupaju 8.000 radnika Šuma ovakav potez smatraju poniženjem i tvrde da su šumari zaslužili veću nagradu. Bez obzira na teško stanje državne blagajne.

"Sramotno je da je takva odluka od samo jedne kune. Mi imamo odluku Glavnog odbora da krenemo u prikupljanje punomoći da idemo u tužbe jer smatramo da isplata stimulacije od jedne kune nije primjerena", istaknuo je predsjednik Hrvatskog sindikata šumarstva Željko Kalauz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Uprava smatra da nije primjereno trošiti novac na stimulacije u doba velike štednje. Predsjednik Uprave poručuje da bi isplata bonusa izazvala negativnu rekaciju javnosti. A opet su morali poštovati kolektivni Ugovor.

"Takav članak je definiran. Taj kolektivni Ugovor je bio na snazi i kako bi izbjegli mogućnost da nas pojednici, tuže da nismo obavili svoju obvezu prema kolektivnom ugovoru gdje piše da će poslodavac platiti, a ne da može platiti, onda smo išli na simboličan iznos od jedne kune", pojasnio je predsjednik uprave Hrvatskih šuma Ivan Pavelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Radnici Šuma posljednju stimulaciju dobili su 2011. u iznosu od 1.800 kuna. Sad traže nešto manji iznos.

"Mi ćemo ići na najmanji iznos, a to je jedan posto bruto plaća isplaćenih u prvih devet mjeseci. To je negdje od 850 do 900 kuna po radniku", rekao je Kalauz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žele stimulaciju jer drže da su oni zaslužni za dobit tvrtke od 100 milijuna kuna. Uprava pak odgovora da sad nije vrijeme za bonuse na plaće.

"Mišljenje Uprave da u ovakvim gospodarskim situacijama, pogotovo u državnim tvrtkama, ne bi trebale se isplaćivati stumulacija kad dobar dio radnika ne prima plaću", istaknuo je Pavelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uprava drži kako je isplatom stimulacije od jedne kune ispoštovan kolektivan ugovor.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo