komadina komentirao 'aferu linić' / 'Veš u smislu političke odgovornosti se pere u kući, ne po medijima'

Image
Foto: Marko Prpic/Goran Kovacic/PIXSELL

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina prva je osoba iz vladajuće koalicije koja je komentirala 'aferu zemljište' i navode da je ministar financija Slavko Linić oštetio državu za 27 milijuna kuna.

5.5.2014.
11:29
Marko Prpic/Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je danas Jutarnji list objavio kako je pokrenuta interna istraga u Vladi protiv ministra financija Slavka Linićajer je navodno oštetio državu za 27 milijuna kuna, o takozvanoj aferi zemljište prvi se oglasio potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina.

Reagirao i USKOK te zatražio dokumentaciju o spornom slučaju

Upitan hoće li vječna utvrda SDP-a, Rijeka braniti Linića ukoliko ga premijer Zoran Milanović odluči smijeniti, Komadina je odgovorio: "Ni Rijeka, ni ja osobno nismo ničiji advokati. Ali smo višegodišnji suradnici i kolege i stranački drugovi. S tog aspekta jedino što ja mogu reći jest da prvo treba sačekati da se očituje kolega Linić. Druga stvar, u srijedu imamo Predsjedništvo stranke, pretpostavljam da će o tome biti govora i na Predsjedništvu, ali ono što mogu reći to je da očekujem od svakog pojedinca, člana stranke, a pogotovo dužnosnika u stranci ili u ime stranke u Vladi da se ponaša odgovorno u svojim potezima i obavljanju posla".

Budući da se Jutranji list često predstavlja kao Vladin bilten, pojavila su se šuškanja kako je upravo premijer naručio ovakav tekst.

"Ne bih znao jer nemam te informacije, znakovito je da se dosta toga kroz tjedne ponavlja. Uvijek nešto novo, ali kažem - ja sam za to da se, ako ima prljavog veša, prvo treba utvrditi da li je prljav. To utvrđuju valjda nadležna tijela i organi, a drugo politička odgovornost. Veš u smislu političke odgovornosti se pere u kući, a ne po medijima", komentirao je.

Također je dodao kako ne razumije termin 'interna Vladina istraga'.

Upitan može li povući paralelu između Linićevog spašavanja radnih mjesta u Viktoru Lencu i ovoga sada, Komadina je istaknuo: "Nisam pobornik procesuiranja političkih odluka, a pogotovo zasnovanih na zakonu. Koliko se sjećam, Sabor RH je usvojio Zakon o predstečajnoj nagodbi, a samim tim više ne špekuliram je li on pravno genijalan. On je takav kakav je i dozvoljava da se u interesu spašavanja radnih mjesta dogovaraju vjerovnici, najčešće država. Pretpostavljam da je napravljen mehanizam kako se to radi. Čini mi se da i u ovom tekstu kojeg spominjete (Jutarnji list) postoji i nekakvo Vijeće Ministarstva financija i tako dalje. Prema tome, igra se po pravilima igre dok ta pravila vrijede, dok se ne promijene, a ne može ono 'čas bi, čas ne bi'".

Komadina je naglasio da ne zna što Milanović misli o cijelom slučaju, ali da on osobno smatra kako će sve dobro završiti za Hrvatsku, Vladu i SDP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo