LINIĆEV NASLJEDNIK / Novog ministra mogli bi voljeti i sindikati

Sa smjenom Linića, Milanović je odmah predložio novog ministra financija - Borisa Lalovca. U bankarskim, ali i političkim krugovima slabo poznat, taj će 38-godišnjak uskoro preuzeti težek teret državnih financija. I dok mu u prilog ide to što ga je predložio sam premijer, slabost bi mu moglo biti političko neiskustvo, i nedostatak stranačke podrške.

7.5.2014.
18:40
VOYO logo

Dosad uvijek u sjeni "starijeg brata", BorisLalovac uskoro preuzima glavno mjesto za govornicom.  Drugi najmlađi ministar u Milanovićevoj vladi ima 38 godina, magistarski je rad predao zagrebačkom Ekonomskom fakultetu, a zanat brusio u tvrtkama Auto Hrvatska i Karbon Nova.

Potom je u šest godina u Raiffeisen Leasingu dogurao do šefa financija. Njegov tadašnji šef tvrdi - zasluženo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio je izrazito moralan, stručan, uz posao koji je radio kod nas, još je magistrirao, predavao na drugim školama, i mogu reći da je puno radio na svojoj, i edukaciji drugih ljudi oko sebe", kaže predsjednik Uprave Raiffeisen Leasinga MiljenkoTumpa.

U SDP-u nema funkciju, a kad je postao Linićev zamjenik posjedovao je stan, parkirno mjesto i pozamašnu ušteđevinu. Marljivost je osobina koju poslodavci vole, no Tumpa tvrdi, mogli bi ga voljeti i sindikati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je korektan pregovarač. Nije se nikad bavio politikom, barem se kod nas nije bavio politikom i nikada nije kalkulirao", dodaje Tumpa.

Linić mu je u nasljeđe ostavio već provedenu fiskalizaciju, veće trošarine, veće stope PDV-a, za njega kobne predstečajne nagodbe, ali i  pokoju lošu vijest za objavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čeka ga hvatnje u koštac s prekomjernim deficitom, a još je nejasno što će u njegovom mandatu biti s dva poreza koja je najavio Linić - na štednju i na nekretnine.

"Gospodin Linić je imao jednu prednost u odnosu na gospodina Lalovca - bio je politički jaka osoba i samim time, je mogao ustarjati na tim idejama bez obzira što se koalicijski partneri s tim nisu slagali. Nisam siguran koliko će Lalovac uspjeti provesti te ideje", objašnjava HrvojeŠimović s Ekonomskog fakulteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posao će mu biti tim teži, utoliko što ministarstvo preuzima bez pomoćnika, bez šefa porezne uprave i dugogodišnjeg učitelja, no zato, dobiva novog.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo