PREDSJEDNIK O LINIĆU / 'Čim odlazi važan ministar, riječ je o svojevrsnoj krizi Vlade'

Predsjednik je ocijenio kako su zahtjevi za prijevremenim izborima dio demokracije. 'Oporba želi prijevremene izbore, a vladajući se oslanjaju na parlamentarnu situaciju. Prema tome, parlamentarna situacija je ta koja odlučuje hoće li i kada će biti izbori', rekao je.

8.5.2014.
13:58
VOYO logo

Predsjednik IvoJosipović izjavio je danas kako smjena ministra financija SlavkaLinića govori o tome da se radi o "svojevrsnoj krizi Vlade".

"Čim odlazi važan ministar, onda jest riječ u svojevrsnoj krizi, ali izborom novog ministra Vlada će nastaviti svoj posao", rekao je Josipović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik je ocijenio kako su zahtjevi za prijevremenim izborima "dio demokracije". "Oporba želi prijevremene izbore, a vladajući se oslanjaju na parlamentarnu situaciju. Prema tome, parlamentarna situacija je ta koja odlučuje hoće li i kada će biti izbori", rekao je.

Josipović nije želio komentirati stanje u SDP-u, njegovoj bivšoj stranci. "Ne komentiram stranačke odnose", istaknuo je predsjednik u Opatiji gdje je zajedno s potpredsjednikom SDP-a i primorsko-goranskim županom ZlatkomKomadinom bio na otvaranju međunarodnog znanstveno-stručnog kongresa o turizmu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komadina je rekao da su jučer na sjednici predsjedništva stranke imali opsežnu raspravu, ne samo o stanju u stranci, nego i okolnostima vođenja države, kao odgovorna i stožerna stranka koalicije.

"Dogovor je da se maksimalno posvetimo ostvarenju što boljih rezultata stranke i koalicije na europskim izborima, koristeći sve stranačke kapacitete i energiju ljudi u stranci", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komadina nije želio govoriti o tome što će biti sa SDP-om nakon izbora za EU parlament. "O tome ćemo nakon europskih izbora", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo