veličanstvenih sedmoro / Veličanstvenih sedam: Pogledajte nove mamce za turiste!

Janjeća đigerica na kiselo, tripice, vrlički uštipak, sinjski arambašići, žabe na brujet, hobotnica ispod peke, poljička kaštradina s raštikom - sedam jela iz sedam mjesta sliva Cetine mogla bi postati novi mamac za turiste. Autohtona jela dio su međunarodnog projekta financiranog novcem iz EU fondova.

12.5.2014.
19:31
VOYO logo

Janjeća đigerica na kiselo, tripice, vrlički uštipak, sinjski arambašići, žabe na brujet, hobotnica ispod peke, poljička kaštradina s raštikom - sedam jela iz sedam mjesta sliva Cetine mogla bi postati novi mamac za turiste. Autohtona jela dio su međunarodnog projekta financiranog  novcem iz EU fondova.

Zadvarje i njihova 'janjeća đigerica na kiselo' jedno je od sedam jela kojima se Zagora i mjesta sliva rijeke Cetine žele predstaviti turistima. A jela će u idućih mjesec dana kušati i žiri kuhara.

"Nisam došao u Hrvatsku jesti pizzu, nego ću probati hobotnicu ispod peke, tripice, žabe", priznao je kuhar Stephan Macchi.

Na Kliškoj tvrđavi uredit će se multimedijalni muzej Dalmacije koji će biti polazna točka za tematske staze sliva Cetine, dio kojih su  i restorani s tradicionalnim jelima, baš kakva su se i danas kušala.

Osvojiti turiste dobrom spizom samo je dio projekta vrijednog 2.5 milijuna eura, a planiraju se još urediti 33 tematske staze duge oko 500 kilometara i tako turiste dovesti u Dalmatinsku zagoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo