proglašen dan žalosti / U jednoj od najtežih rudarskih nesreća poginulo više od 200 ljudi!

Image
Foto: AP

Prema riječima ministra energetike Tanera Yildiza, do sada su spašena 363 rudara. 787 rudara bilo u oknu kada je električni kvar izazvao eksploziju u utorak navečer, upravo u tijeku promjene smjena.

14.5.2014.
7:52
AP
VOYO logo

Prema najnovijim podacima, broj poginulih u urušavanju rudnika u zapadnoj Turskoj popeo se na 232, priopćio je premijer RecepTayyipErdogan čiju izjavu prenose turski mediji.

Erdogan se obratio novinarima u gradu Somi, nedaleko od rudnika ugljena koji se urušio nakon eksplozije, a gdje je stigao s članovima svoje vlade nakon što je zbog nesreće otkazao posjet Albaniji, prenosi turska redakcija CNN-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Prema riječima ministra energetike TaneraYildiza, do sada su spašena 363 rudara. Yildiz je rekao da je 787 rudara bilo u oknu kada je električni kvar izazvao eksploziju u utorak navečer, upravo u tijeku promjene smjena. Spasilačke ekipe radile su cijelu noć i nastavljaju potragu za preživjelima.

Image
Foto: AP
Image
Foto: AP

Rudnik Soma nalazi se 480 kilometara jugozapadno od Istanbula, u pokrajini Manisa. Ispred ulaza u ugljenokop okupili su se članovi obitelji zatrpanih i poginulih rudara. Međunarodna organizacija rada (ILO) svrstala je Tursku na treće mjesto od začelja po broju nesreća na radu 2012. Dva ljevičarska oporbena lista izašla su u utorak s naslovima "Turska je groblje radnika" i "Ovo nije nesreća nego nemar".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Turske su vlasti proglasile trodnevnu nacionalnu žalost za poginulim rudarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo