MESIĆEV PRIJEDLOG ŠTEDNJE / Braniteljima je dovoljan i vijenac

Kao jednu od mjera štednje predsjednik Mesić je naveo i pogrebe branitelja, a u kontekstu odluke da se svim braniteljima odaje vojna počast kod pogreba.

24.11.2008.
18:47
VOYO logo

ZAGREB - Predsjednik Mesić izjavio je u ponedjeljak da Hrvatska mora inzistirati na rastu proizvodnje i izvozu kao mjerama koje će umanjiti utjecaj svjetske financijske krize na stanje u Hrvatskoj.

Mesić je rekao kako se ne smije zaustaviti potrošnja u Hrvatskoj jer će se onda zastaviti i proizvodnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako ne bude potrošnje, zaustavit ćemo proizvodnju. Ne smijemo zaustaviti potrošnju", rekao je Mesić u emisiji Hrvatskog radija "S Predsjednikom uz kavu".

Kao jednu od mjera naveo je i pogrebe branitelja. a u kontekstu odluke da se svim braniteljima odaje vojna počast kod pogreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pet pogreba je dnevno. Na pet pogreba dnevno u raznim dijelovima Hrvatske, vojska mora slati vod vojnika sa svim počastima, pucanjima, dnevnicama, sa svim onim što pogreb traži. To je do sada godišnje angažiralo 13 tisuća vojnika. Tu se može naći jedna ušteda", ocijenio je Mesić.

Zauzeo se za to da se "branitelj otprati s vijencem na kojem će pisati tko ga ispraća, a da ne mora biti kao što je slučaj kad pogine vojnik u ratu ili kad umre aktivni vojnik".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo