najavljena nova zapošljavanja / Vlada će financirati 100 posto sanacije nakon poplava

Image
Foto: RTL

Programi javnih radova gradova i općina pogođenih poplavama iz Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Vukovarsko-srijemske županije, a po potrebi i drugih županija, odobravat će se po ubrzanoj proceduri.

18.5.2014.
18:23
RTL
VOYO logo

Gradovima i općinama pogođenim poplavama bit će omogućeno angažiranje nezaposlenih osoba na komunalnim javnim radovima na sanaciji terena i otklanjanju posljedica poplava, a Vlada će u 100-postotnom iznosu financirati javne radove na sanaciji poplavljenih područja, priopćeno je danas iz Vlade RH.

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje omogućit će financiranje tih radnika u punom iznosu, odnosno minimalnu plaću će im isplaćivati HZZ, bez participacije lokalnih jedinica vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Ostojić potvrdio prvu žrtvu, još dvoje iz Rajeva Sela nestalo

'Ne želim da obilazak poplavljenih terena izgleda kao poziranje'

Kako pomoći? Donesite hranu, odjeću i deke za sve ugrožene!

Programi javnih radova gradova i općina pogođenih poplavama iz Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Vukovarsko-srijemske županije, a po potrebi i drugih županija, odobravat će se po ubrzanoj proceduri, kaže se u priopćenju.

Inače, premijer Zoran Milanović danas je komentirao poplave koje su zahvatile istok zemlje. Rekao je da je Hrvatska, u odnosu na regiju, dobro organizirana te najavio pomoć onima kojima je uništena imovina, ali i eventualno utvrđivanje odgovornosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Milanović je najavio i mogućnost da se Hrvatska, zajedno sa susjednim zemljama, koje nisu članice Europske unije, zajedno prijave za pomoć iz fondova.

Kaže da će tu većinu tehničkih poslova trebati obaviti Republika Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje hoće li i danas obići ugrožena područja, Milanović kaže da još nije odlučio, jer ne želi da obilazak terena izgleda kao poziranje, dodajući kako ipak mora imati situaciju pod kontrolom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo