svi uz televizore / Zastupnici 'pobjegli' iz sabornice gledati Linićevu presicu

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Opustjeli saborski hodnici, prazan saborski kafić, tako je danas za televizijskog prijenosa konferencije za novinare bivšeg ministra financija Slavka Linića izgledao Hrvatski sabor.

29.5.2014.
13:34
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Osim što su građani prikovani uz male ekrane i nastoje saznati zašto je Slavko Linić svrgnut s pozicije ministra financija, saborski zastupnici su se također pozicionirali ispred televizora.

S obzirom da je saborska stanka određena pola sata ranije nego inače, zastupnici su se, kako vladajući, tako i oporbeni, povukli u svoje sobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Saborski su hodnici ostali prazni, no po glasnim televizorima bilo je jasno da se u uredima prati Linićev obračun s premijerom Zoranom Milanovićem kojeg je optužio da je interese obitelji stavio iznad državničkih interesa.

Također i neke Linićeve kolege zanima što će kazati, pa su se i Mirando Mrsić i Melita Munić uputili gledati prijenos.

Nada Čavlović Smiljanec iz Sabora je izašla oko 12.05 sati, a prije toga dosta dugo se zadržala u toaletu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od rijetkih koji nije pratio Linićev istup bio je zastupnik manjina Veljko Kajtazi.

"Ne mogu svugdje stići", uzvratio je na upit zašto ne prati Linićev istup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ma jadno", bio je komentar jednog od HDZ-ovih zastupnika koji je odlazio iz ureda dok je konferencija još trajala.

Podsjetimo, bivši ministar financija Slavko Linić ustvrdio je danas kako je njegova smjena posljedica medijske spletke premijera Zorana Milanovića koja mu je poslužila da bi zaštitio članove svoje obitelji, prijatelje i određene krugove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanoviću su, kazao je Linić, bile potrebne spletke oko predstečajne nagodbe tvrtke Spačva da bi zaštitio članove svoje obitelji, prijatelje i parcijalne interese određenih krugova, a da bi zanemario državničke interese.

Ispričao je također da je konačni obračun s njim počeo 29. siječnja kad ga je premijer nazvao u večernjim satima i od njega zatražio da smijeni svog pomoćnika Branka Šegona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon mog odbijanja predsjednik Vlade me optužio da sam kriminalac i lopov, kazao je Linić, koji je premijera optužio da je zlorabio svoj položaj i ovlasti i neke službe kako bi se obračunao s njim.

Ustvrdio je kako se Milanović s bivšom ravnateljicom porezne uprave Nadom Čavlović Smiljanec punih godinu dana nakon predstečajne nagodbe bavio podmetanjem dokumenata kako bi kriminalizirao njegov rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo