nisu dostojni voditi državu / 'Tek ćemo sada vidjeti što će sve isplivati na površinu'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Podijeljeni SDP, nakon jučerašnjeg raskola, ne može voditi stabilnu vladu, smatraju u najvećoj oporbenoj stranci HDZ-u, čiji europarlamentarni zastupnik Andrej Plenković kaže da su jedino rješenje za Hrvatsku prijevremeni parlamentarni izbori.

8.6.2014.
11:05
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko komentirao je isključenje Slavka Linića iz SDP-a riječima da se vladajuća stranka više bavi vlastitim sukobima, ngo vođenjem države, te je još jednom apelirao na prijevremene izbore.

"SDP i koalicija nas već tjednima maltretiraju svojim nesporazumima. Izbijaju na površinu njihove afere, a ta teorija koju čitavo vrijeme pokušavaju marketinški prodati - 'mi smo dobri, oni su loši' očito je pala u vodu", kazao je.

Dodao je kako SDP nije zrela stranka i da nije dostojna voditi državu.

"Ne bi me uopće bilo briga i volio bih da se oporave što prije, ali to je stranka koja u ovom momentu vodi državu. Predsjednik te stranke je i premijer ove države. Vrlo neuspješna vlada, vrlo neuspješan premijer", naglasio je šef HDZ-a.

Karamarko je izjavio kako će se tek sada vidjeti što će 'isplivati' nakon raskola u SDP-u.

'Oni u SDP-u ni sami sebi ne vjeruju'

Izjašnjavanje saborskih zastupnika o povjerenju Vladi, ostavka Vlade i prijevremeni parlamentarni izbori, koji bi se, radi uštede, trebali raspisati s predstojećim predsjedničkim izborima, rješenje su koje nude u HDZ-u nakon događanja na Glavnom odboru SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gotovo minimalna potpora koju je premijer dobio od vrha svoje stranke pokazala je očiti raskol u SDP-u", istaknuo je Andrej Plenković u izjavi Hini, ocijenivši to kao nastavak agonije i propadanja Kukuriku koalicije, koja nije ispunila očekivanja ni javnosti ni vlastitih birača.

Ističe da izjašnjavanje vrha SDP-a nije pokazalo potporu, već veliko nepovjerenje u smjer kojim Zoran Milanović vodi stranku i vladu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni u SDP-u ni sami sebi ne vjeruju. Takva vladajuća stranka nije korisna hrvatskim građanima", ustvrdio je HDZ-ov europarlamentarac.

U rješavanju sadašnje situacije, kaže, važna će biti uloga predsjednika države Ive Josipovića, koji se, po Plenkovićevu mišljenju, najprije pasivno ponašao, a zatim krenuo spašavati premijera s obrazloženjem o radu SOA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Time je, ističe, Josipović jasno odredio 'svoj smjer prema porazu na predstojećim predsjedničkim izborima'.

Iako vladajuća koalicija trenutačno ima stabilnu većinu u parlamentu, Plenković smatra da 'izglasavanje nepovjerenja Vladi nije malo vjerojatan scenarij'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tjedni pred nama pokazat će kakve će posljedice imati isključivanje Slavka Linića iz SDP-a na odnos snaga u Saboru. Vidjet će se hoće li Linić biti jednini zastupnik koji će otići iz saborskoga kluba SDP-a ili će to učiniti i neki drugi SDP-ovi zastupnici.

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo