što će biti s vladom? / Premijer putuje u Brazil: Koliko će nas to koštati?

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Prije premijerovog puta u Brazil, za kojeg još uvijek ne znamo koliko će nas koštati, pretpostavlja se da će javnost saznati hoće li biti promjena u Vladi.

10.6.2014.
7:50
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Prema neslužbenim informacijama i medijskim nagađanjima, o rekonstrukciji Vlade će se sve znati sutra, prije premijerovog puta u Brazil na otvorenje Svjetskog prvenstva u nogometu.

Kao što smo već pisali, ukoliko bi došlo do izmjena u Vladi, prvi na Milanovićevoj 'listi za odstrel' je ministar zdravlja Rajko Ostojić. No, premijer ne želi sada raditi nagle poteze kako ne bi ispao osvetoljubiv. Špekuliralo se kako se šefu SDP-a zamjerio i ministar rada Mirando Mrsić, no čini se kako on ostaje u svojoj fotelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li vrijeme za rasipanje novca?

Kako Zoran Milanović sutra putuje u Brazil, očekuje se kako ćemo dotad saznati spremaju li se promjene u Vladi.

Na Indexov upit koliko će iznositi troškovi putovanja i smještaja u Brazil, odgovoreno je kako će troškove smještaja snositi domaćin. Međutim, iz Vlade nisu dali odgovor koliko će iznositi troškovi putovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema zasad dostupnim informacijama, s njim putuje još samo savjetnik za vanjsku politiku Neven Pelicarić. Kako uz Milanovića i Pelicarića u Brazil mora ići još najmanje pet osoba (osiguranje i protokol), minimalni trošak putovanja je oko 100 tisuća kuna, piše Tportal.

U šestoj godini recesije, obilježenoj rastom nezaposlenosti i rezanjem radnih i socijalnih prava građana, mnogi su kritizirali ovakav premijerov izlet na drugi kontinent. Dok on koristi argument kako odlazi promovirati Hrvatsku, njegovi kritičari mu odgovaraju kako nije vrijeme da napušta zemlju dok mu nije stabilna ni stranka, a ni Vlada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo