PROMJENE U VLADI / Milanović smijenio Ostojića i Jovanovića: 'Trebaju se malo odmoriti'

Premijer Milanović je potvrdio ono o čemu su mediji nagađali posljednjih dana - Rajko Ostojić i Željko Jovanović više nisu članovi Vlade!

11.6.2014.
12:16
VOYO logo

Premijer Zoran Milanović smijenio je danas dvojicu ministara - zdravlja Rajka Ostojića te znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića, a umjesto njih Saboru će predložiti Sinišu Vargu te Vedrana Mornara.

O svojoj odluci Milanović je izvijestio na izvanrednoj konferenciji za novinare u Banskim dvorima uoči današnje sjednice Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U najboljem je interesu i Vlade i SDP-a da Ostojić i Jovanović ojačaju SDP-ov klub u Saboru. Novi ministri su Siniša Varga (Ministarstvo zdravlja) i Vedran Mornar (Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta)", rekao je Milanović.

"Čeka ih težak put na već zacrtanom putu reformi. Radi se o dva teška resora u kojem su otpori promjenama ogromni. Za one koji su im na čelu su na neki način i 'prokleti'", kaže Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi kako nema riječi o revanšizmu.

"Nisam primijetio da smo Ostojić i ja na suprotnoj strani. To je čovjek koji je ušao u SDP 2007. godine. Dobro smo surađivali i mislim da ćemo i dalje", uvjeren je Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mislim da se radi o kozmetičkoj rekonstrukciji, promjene su došle u dva važna resora".

"Nema konkretnih osobnih razloga i konkretnih zamjerki na ono što su radili Ostojić i Jovanović. Ljudi se istroše, trebaju se malo odmoriti", obrazložio je premijer dodajući da potrage za novim potpredsjednikom nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar zdravlja Rajko Ostojić izjavio je nakon današnje sjednice Vlade da nije umoran ni razočaran i da odlazi zadovoljan rezultatima koje je postigao.

"Pucam od zdravlja i snage, ne uzimam nijedan lijek, redovito se kontroliram, molim odlazite na preventivne akcije i budite zdravi kao ja", rekao je Ostojić novinarima nakon sjednice Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje zašto odlazi i kako mu je premijer objasnio razloge smjene, Ostojić je odgovorio: "Ne mislite valjda da ću razgovor u četiri oka podijeliti s javnosti." Dodao je da nije umoran, te za sebe ustvrdio da "izgleda dosta zdravo i čilo i da svaki dan propješači pet do sedam kilometara."

Na pitanje je li razočaran, uzvratio je protupitanjem "Zar vam izgledam razočaran?", a potom dodao da nije, te da će svoje osjećaje podijeliti s najbližima, a ne s javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i da odlazi s velikim zadovoljstvom, jer je načinjen Master plan koji su pohvalili Europska komisija i Svjetska banka.

Na pitanje hoće li se u Saboru uključiti u rad nekog odbora, rekao je da će pričekati odluku o razrješenju i potom se uključiti u saborski rad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostojić je zahvalio suradnicima u Ministarstvu zdravlja, a nasljedniku zaželio svako dobro i nastavak započetih reformi.

Za razliku od Ostojića, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, koji je danas također smijenjen, nije bio raspložen za izjave već je novinarima nakon sjednice Vlade rekao da ne trebaju trčati za njim, jer je sve rekao i nema namjeru više ništa ponavljati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U današnjem priopćenju za javnost, pak, Jovanović opovrgava da je "najgori ministar u posljednjih 50 godina". Također, između ostaloga, navodi da mu vlast radi vlasti nije cilj i da će se iz saborskih klupa nastaviti boriti za boljitak učenika, studenata i sportaša.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo