Večera na 60 metara / Neobična gastronomska atrakcija u Zagrebu

Jedinstvena gastronomska atrakcija koja je obišla svijet stigla je i u Zagreb. U sljedećih pet dana svjetski poznatu atrakciju Dinner in the sky sve će moći isprobati i deseci građana.

11.6.2014.
19:26
VOYO logo

Riječ je o prilično neobičnom restoranu. Jer osim što hranu ovdje priprema jedan od ponajboljih hrvatskih šefova, ono što je doista jedinstveno je lokacija ovog restorana. Restoran se naime nalazi na visini od 60 metara nad Savskom cestom.

 Sva je konstrukcija napravljena u jednom komadu zapravo visi na velikim čeličnim žicama koje drži golemi kran. Usprkos tomu, sigurnost im je na prvom mjestu, i za one koji nemaju strah od visine – čini se prilično udobno. Ako se pak bojite visine, samo jedna minuta potrebna je da se restoran spusti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Cijeli Zagreb na dlanu dok čekate da vam ponajbolji hrvatski kuhar pripremi jelo. Svjetski poznata atrakcija već je bila u Zagrebu, no ovoga je puta otvorena za sve.

 ''Lijep je događaj,  ali ja ne smijem gledati dolje, osim toga sve je prekrasno'', rekla nam je sa smješkom Lucija, jedna od onih koja je isprobala ovu neobičnu avantutu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Restoran će se do nedjelje dizati 14 puta na dan. U ponudi su doručak, ručak i večera, te šampanjac ili kokteli, sve do ponoći.

 ''Ambijent je doista fantastičan, prvi put u životu iskušavam ovaj dio'', kaže Tomislav Hruban, šef kuhinje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Svaki se gost prije dizanja u restoran veže iz sigurnosnih razloga, a prostor ispod restorana mora biti ispražnjen jer gostima ponekad ispadnu vilica ili nož. Iako su u 9 godina obišli cijeli svijet - organizatori tvrde - problema nikad nije bilo.

 ''Ono što je privlačno je kombinacija više toga. Pretpostavljam da ste i vi sad uzbuđeni. Dakle, gore ste u zraku, uživate u pogledu, glazbi, hrani, piću i naravno, u dobrom društvu'', oduševljeno je komentirao Uldis Kalnins, vlasnik Dinner in the Sky Europe,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 Uz Zagreb, na listi 15 europskih gradove ove će se godine naći i Split, a Dalmatinci će u ovom jedinstvenom doživljaju moći uživati već u kolovozu.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo