komentirao slučaj sanader / 'Cijelu priču mogu okarakterizirati samo jednom rječju, a to je veleizdaja'

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Predsjednik je podsjetio da za vrijeme postupka nije davao nikakve ocjene, poštujući integritet suda te da je bio pomalo kritičan prema određenoj agresivnosti koju su mediji pokazivali prema obitelji Ive Sanadera.

14.6.2014.
13:16
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik RH IvoJosipović izjavio je danas da sada, kada je presuda bivšem predsjedniku Vlade Ivi Sanaderu pravomoćna, cijelu priču može okarakterizirati samo jednom rječju, a to je - veleizdaja.

Josipović je to kazao odgovarajući na novinarski upit da komentira kako će se pravomoćna presuda Ivi Sanaderu odraziti u pravnom smislu na odnose INA-e i MOL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Josipović je podsjetio da za vrijeme postupka nije davao nikakve ocjene, poštujući integritet suda te da je bio pomalo kritičan prema određenoj agresivnosti koju su mediji pokazivali prema obitelji Ive Sanadera.

"Međutim, sada kada je presuda pravomoćna, cijelu priču mogu okarakterizirati samo jednom rječju, a to je veleizdaja", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Veleizdaja, jer su toliko važni nacionalni inetresi zanemareni i prodani da to nije moglo proći bez sudske osude", naglasio je ističući da su posljedice ozbiljne te da "sasvim sigurno odnosi koji su ustanovljeni, nezakonitim, koruptivnim poslom ne mogu opstati."

"Tu podupirem odluku Vlade da kroz pregovore riješi to pitanje, da se saniraju posljedice takvog jednog nezakonitog posla i da INA, ( koja treba strateškog partnera, a i Hrvatska treba strateškog partnera), uskladi svoje djelovanje s pravom, ali i s moralom."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje je li onda prijeporni ugovor protuzakonit i može li se rušiti, Josipović je odgovorio "apsolutno, sve ono što je nastalo korupcijom ne može biti smatrano pravovaljanim."

"Prema tome, vraćam se još jednom na tezu – INA-i treba partner, Hrvatskoj treba partner, ali ne na koruptivnim temeljima, i zato pozivam Vladu da nastavi s onim što je započela", rekao je naglasivši da smatra da su smjernice koje je Vlada prihvatila ispravne i dobre te da očekuje da će se kroz pregovore zaštititi naš nacionalni interes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Josipović danas u Rijeci nazoči regati Fiumanka, na kojoj sudjeluje više od 150 sudionika iz brojnih zemalja.

fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo