trese li se josipović? / Utrka za Pantovčak: HDZ danas predstavlja Grabar Kitarović

Image
Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL

HDZ od danas službeno kreće u utrku za Pantovčak. Danas predstavljaju Kolindu Grabar Kitarović na izvještajnom općem sabor.

17.6.2014.
7:37
Nina Djurdjevic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je sredinom prošlog tjedna potvrđena, na današnjem XVI. izvještajnom općem saboru HDZ-a bit će objavljena službena kandidatura Kolinde Grabar Kitarović.

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko prošli tjedan je istaknuo kako je to bila jednoglasna odluka predsjedništva i nacionalnog vijeća HDZ-a.

"Kolinda Grabar Kitarović bila bi idealna predsjednica koja neće biti fikus poput Josipovića koji se ne suprotstavlja i ne kritizira aktualnu vlast. Ona je idealna, bez komunisticke povijesti, na Tuđmanovu naslijeđu, a s izvrsnom karijerom. I k tome je žena", kazao je tada Karamarko.

Na ovu informaciju je odmah reagirao i aktualni predsjednik države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki će kandidat imati moju potporu i poštovanje, uključujući i Kolindu Grabar Kitarović. Cijenim je, poštujem je i drago mi je da je nominirana kao kandidatkinja za predsjednicu države. Mislim da je vrlo važno da osim fotografije imamo i ton. Veselim se raspravama i mislim da je vrlo važno da naše građanke i građani za svakog vide tko su, što su i kako vide Hrvatsku", komentirao je Ivo Josipović i izazvao lavinu reakcija na aludiranje na izgled Kolinde Grabar Kitarović.

Omah je reagirala i udruga B.a.B.e. koje su upozorile predsjednika na seksiastičke konotacije njegove izjave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rekao sam, ima slike nema tona, ima tona ali je to ton gospodina Karamarka. Šteta, vidim da ima ulogu glasnogovornika. Ako je već toliko u kampanji, bilo bi bolje da se sam kandidirao za predsjednika", branio se Josipović.

Kolinda Grabar Kitarović, bivša ministrica vanjskih poslova i hrvatska veleposlanica u Washingtonu, sada obnaša dužnost pomoćnice glavnog tajnika NATO-a za javnu diplomaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo

Još iz rubrike