nezakonito do stana / USKOK pokrenuo istragu protiv Josipe Rimac i njenog supruga!

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

USKOK je na svojim web-stranicama, bez navođenja imena, objavio da je na temelju kaznene donio rješenje o provođenju istrage protiv troje hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti. Riječ je o slučaju gradonačelnice Knina Josipe Rimac.

20.6.2014.
12:05
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je početkom tjedna policija kazneno prijavila kninsku gradonačelnicu Josipu Rimac, USKOK je danas izvijestio da protiv nje i još dvije osobe pokreće istragu zbog protuzakonitog stjecanje vlasništva nad stambenim prostorom, prenosi Tportal.

USKOK je na svojim web-stranicama, bez navođenja imena, objavio da je na temelju kaznene prijave koju je podnio PNUSKOK, donio rješenje o provođenju istrage protiv troje hrvatskih državljana (1969., 1980., 1974.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

"Osnovano se sumnja da je, na traženje drugookrivljene gradonačelnice Grada Knina i njezinog supruga, trećeokrivljenika, a kako bi im omogućila protuzakonito stjecanje vlasništva nad stambenim prostorom znatno veće površine od one koja bi njihovoj obitelji pripadala po Zakonu o području posebne državne skrbi i Zakonu o obnovi, prvookrivljenica kao ravnateljica Uprave za područja posebne državne skrbi Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva, od sredine 2008. do kraja 2009. godine, u Zagrebu, poduzela sve potrebne radnje za realizaciju tog dogovora", stoji u priopćenju USKOK-a.

Naime, 'prvookrivljenica je podređenoj službenici naložila da sačini ugovor o darivanju kojim je obitelji gradonačelnice Grada Knina, osim stambenog prostora površine 126,28 m2, omogućeno neosnovano stjecanje vlasništva nad još dvije etažirane stambene jedinice u istoj zgradi, površine 128,68 m2, čime im je na štetu državnog proračuna pribavljena nepripadna imovinska koristi od najmanje 548.000 kuna.'

Podsjetimo, početkom ovog tjedna mediji su objavili kako je policija podnijela kaznenu prijavu protiv kninske gradonačelnice Josipe Rimac. Tada nije bilo jasno zbog čega je policija podnijela prijavu, no spekuliralo se da im je u fokusu bilo gomilanje imovine Josipe Rimac.

Ovo nije prvi put da se istražuje kninsku gradonačelnicu. Prije nekoliko godina Državno odvjetništvo u Šibeniku istraživalo je iste sumnje koje se odnose na nesrazmjer imovine članova obitelji Rimac i njihovih primanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo