PREMIJER NIJE OBAVIJEŠTEN / Ruski naftaši dolaze u Hrvatsku, Milanović o tome nema pojma!?

Je li na pomolu novo neslaganje u Kukuriku koaliciji? Sljedećeg tjedna u Zagreb stiže moćni šef ruske naftne kompanije Gazprom Aleksej Miller koji će se sastati s predsjednikom Republike i ministrom gospodarstva, ali ne i s premijerom. On čak ne zna ni da biznismen takvog kalibra dolazi u Hrvatsku.

28.6.2014.
18:45
VOYO logo

Hoće li posao koji dolazi obaviti u Hrvatsku opet izmamiti osmijeh na lice AleksejaMillera? Šef Gazproma jedan je od najmoćnijih svjetskih menadžera i direktni provoditelj volje Vladimira Putina. Na sastanku s hrvatskim predsjednikom dvije su moguće teme: ulaganje u plinske bušotine na Jadranu i možda kupnja Ine.

S Millerom će u Hrvatsku stići i šef Gazpromnjefta AleksanderDjukov. No, ministar gospodarstva o sastanku vrlo šturo:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Inicijativa i poziv kolegama iz Gazproma je došla iz Predsjedničkog ureda i mi ćemo se sa tim sastankom sigurno uskladiti. Mislim da je bitnije da budete obaviješteni o rezultatima sastanka nego da sad spekuliramo o samoj najavi", kaže ministar gospodarstva IvanVrdoljak.

I dok ministar Vrdoljak očito sve zna, ali ništa ne otkriva - premijera, čini se, nitko o ničemu nije obavijestio. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam upoznat i ministar gospodarstva nije upoznat, i ne znam koji je povod dolaska. Vjerojatno plin i nafta, ali adresa za to je ministarstvo gospodarstva. Zna se gdje se posao dogovara i gdje se započinje. To je ministarstvo gospodarstva, ali i Vlada. Ako me pitate jesmo li smo mi u Vladi bili obaviješteni - ne, ali nema veze", kaže premijer Milanović.

Nije bio obaviješten ni kada je šef Gazproma zadnji puta posjetio Zagreb. Tada ga, jer se nije najavio, Milanović nije htio ni primiti u Banskim dvorima pa je uskočila prva potpredsjednica Vlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idući tjedan u Zagreb stižu i predstavnici američke energetske diplomacije - sa zamjenikom glavnog tajnika State Departmenta za energetiku ministar Vrdoljak, doznaje se, razgovarat će o bušotinama na Jadranu.

A dok se svjetski naftaši redaju jedan za drugim Vlada i MOL ulaze u novi krug pregovora o Ini. Glavne tema biti će konačni prijedlog novog načina upravljanja tvrtkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo